Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

In de krant De Standaard pleit schooldirecteur Luc Louage voor een betere marketing om technische opleidingen bij jongeren te promoten.

‘De juiste woordkeuze is daarbij belangrijk. Zo moeten we dringend af van de term vakschool’, aldus Luc Louage van het VTI Roeselare.

'Bij vakscholen denk ik aan jongeren die met beiteltjes een stoel aan het timmeren zijn. Dat is een totaal verkeerd beeld’, aldus Luc Louage in de krant De Standaard. ‘Kom even langs op onze afdeling hout en je valt omver van het hightech-machinepark waar onze leerlingen vandaag mee aan de slag gaan. Zonder denigrerend te willen doen over handenarbeid, maar in onze school is dat een beperkt segment. Een meubel wordt bijvoorbeeld eerst op de computer getekend en vervolgens automatisch door de zaagmachine verwerkt. In plaats van vakschool spreek ik liever over school voor wetenschap en techniek.'

Volgens Louage mag je het imagoprobleem waarmee technische scholen kampen echt niet onderschatten. ‘Onze scholen zitten in de hoofden van veel ouders nog altijd in het vakje van “tweederangsonderwijs”. Toch vat bijna de helft van onze leerlingen hogere studies aan. Dertig procent van onze studenten bouw en houtkunde wordt architect', stelt Louage.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina