Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

REM-B Hydraulics steunt het systeem van duaal leren.

Op 25 april fungeert REM-B Hydraulics uit Beerse als gastheer voor de Trefpuntbijeenkomst ‘Helemaal Duaal’ van Streekplatform Kempen. Dit initiatief richt zich naar scholen, bedrijven en sectororganisaties.

REM-B is een voorstander van het systeem van duaal leren, waarbij jongeren én studeren én tegelijk in de industrie in een eerste job ervaring opdoen. Duaal leren is bijvoorbeeld in Duitsland reeds lang ingeburgerd.

REM-B trekt hiermee nieuwe medewerkers en technisch personeel aan. De onderneming werkt in die zin al jaren samen met onderwijsinstellingen en organisaties uit de streek. Het is een efficiënte manier om op de moeilijke arbeidsmarkt de juiste mensen te vinden. ‘We organiseren bedrijfsbezoeken voor scholen en studenten, zowel van het secundair technisch, het volwassenen- als het hoger onderwijs, en die lopen hier stage’, reageert Paul Dickens, QHSE-verantwoordelijke en preventieadviseur bij REM-B. 

‘In 2016-2017 deden we mee aan een proefproject werkplekleren met Voka-Kempen en Kogeka voor studenten van de richting Industriële Onderhoudstechnieken. Wij ondersteunen eindwerken van bachelors en masters en hebben werkplekleren via individuele beroepsopleidingen. Dankzij onze inspanningen hebben we zo al diverse personen vast in dienst kunnen nemen.’

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina