Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het Amerikaanse Dana fuseert met de Divisie Driveline van het Engelse GKN.

Dana werd in 1904 opgericht en groeide uit tot een multinational met meer dan 30.000 mensen in dienst. In 2017 haalde Dana wereldwijd een verkoopsomzet van 7,2 miljard dollar.

Dana wil met de fusie – een deal goed voor 6,1 miljard dollar – een wereldleider worden in elektrische aandrijflijnen voor voertuigen in de verschillende submarkten van lichte voertuigen, businessvoertuigen en off-highway.

Volgens Dana zouden synergieën op vrij korte termijn kostenbesparingen van jaarlijks 235 miljoen dollar kunnen opleveren. Voorts wordt met het samengaan ook de positie op de belangrijke Chinese markt versterkt.

GKN Driveline is marktleider in drie productsegmenten van lichte voertuigen: gecombineerde aandrijfassen met constante snelheid, all-wheel-drive systemen en elektrische aandrijvingsoplossingen. De overnamedeal omvat ook GKN's Off-Highway Powertrain Services business.GKN Driveline telt zo’n 35.000 medewerkers die actief zijn in 23 landen en in 61 fabrieken. De overeenkomst moet nog door de aandeelhouders van beide bedrijven worden goedgekeurd.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina