Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Atlas Copco versterkt het eigen logistieke team in Wilrijk.

Het distributiecentrum in Wilrijk, dat elk jaar met 3 à 4 procent groeit, wil op een bewuste manier verder groeien, met een sterke focus op werkbaar werk en goede werkomstandigheden.

Jan De Wilde, Warehouse Manager van Atlas Copco in Wilrijk: ‘Onze grootste troef is de sterke focus op autonomie binnen het werk en het feit dat de magazijniers zelf hun werk kunnen vormgeven.’

Atlas Copco gelooft in de logistieke troeven van België. De compressorenbouwer versterkt het logistiek team in het distributiecentrum in Wilrijk en is op zoek naar magazijniers. Opvallend, net nu andere spelers er recent voor kozen om hun logistieke centra te vestigen in Nederland of Duitsland. De Zweedse multinational investeerde de afgelopen jaren fors in Wilrijk. Dankzij die investeringen en het gebruik van slimme technologie, zoals voice-picking, behoort Atlas Copco tot de wereldtop in de logistiek.

Begin jaren ‘80 begon Atlas Copco zijn wereldwijde logistiek te verankeren in Vlaanderen. De twee grootste distributiecentra van de Zweedse machinebouwer wereldwijd zijn gevestigd in Wilrijk en Hoeselt. Het centrum in Wilrijk – dat elk jaar met drie à vier procent groeit – is met 24.000m² en 150.000 verschillende onderdelen niet alleen de grootste productiesite van de compressorenactiviteiten van de Atlas Copco groep, maar ook haar grootste logistieke centrum. Dagelijks vertrekken er zo’n 100 vrachtwagens.

Magazijniers gezocht

Het distributiecentrum, waar een 250 tal mensen werken, waarvan zo’n 30 procent vrouwen, is op zoek naar logistieke profielen. Het werkt daarbij zowel met flexibele contracten, om mensen de kans te geven een eerste logistieke ervaring op te doen, als met vaste contracten voor mensen met ervaring, wat zeer uitzonderlijk is in de sector.

Bekroonde werkomgeving 

Het distributiecentrum wil op een bewuste manier verder groeien, met een sterke focus op werkbaar werk en goede werkomstandigheden. De magazijniers komen terecht in een NWOW of New Way of Working-omgeving, een programma waar Atlas Copco eerder dit jaar een Corporate HR Award voor won. Dit programma zet overleg en sterke teamwerking centraal. Bovendien is er aandacht voor bottom-up denken: medewerkers komen er zelf met nieuwe ideeën over hoe ze klantenservice kunnen verbeteren, de kwaliteit van hun werk verhogen of veiliger werken. 

De grootste troef van NWOW is volgens Jan De Wilde, Warehouse Manager van Atlas Copco in Wilrijk, de sterke focus op autonomie binnen het werk en het feit dat de magazijniers zelf hun werk kunnen vormgeven. ‘In 2016 introduceerden we een nieuw systeem waarbij magazijniers zelf hun werk kunnen indelen. Dit was een initiatief van de mensen op de vloer en heeft ervoor gezorgd dat ze hun werk veel positiever ervaren.’

Werkbaar werk als realiteit 

Voorts organiseert Atlas Copco een hele reeks initiatieven om van werkbaar werk een realiteit te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops rond gezondheid en ook op vlak van ergonomie investeert de compressorbouwer in een werkbare omgeving voor magazijniers. Op die manier wil het haar werknemers ook langer aan het werk houden. Zo werkt het Zweeds bedrijf bijvoorbeeld samen met het VIL, het Vlaams Instituut voor Logistiek aan een onderzoeksproject naar exoskeletons. Een exoskeleton ondersteunt magazijniers bij het heffen: zo kan die bijvoorbeeld 50 kilo tillen terwijl het voelt alsof hij/zij er maar 2 draagt. In de loop van dit jaar worden de exoskeletons geïntroduceerd in Wilrijk. 

www.meetatlascopco.be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina