Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

WEG breidt WG20-reeks van motorreductoren uit tot koppels van 5000 Nm.

WEG, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van motoren en aandrijftechnologie, toonde vorig jaar op de beurs SPS IPC Drives in Nürnberg (Duitsland) zijn recentste aanwinst van de WG20-reeks van motorreductoren. De nieuwe rechte, vlakke en haakse motorreductoren werden ontworpen door de dochtermaatschappij van WEG Watt Drive, in samenwerking met de hoofdvestiging in Brazilië.

Voor de bestaande reeks met waarden tot 1550 Nm betekent dit een uitbreiding met motorreductoren voor nominale koppels tot 5000 Nm. De reductoren zorgen voor een doelmatige krachtoverbrenging en kunnen worden gecombineerd met de modulaire motoren van WEG met rendementsklassen tot IE4 om te resulteren in motorreductoren met hoge vermogensdichtheid. Door hun robuuste bouw en hun kwaliteitsafwerking zijn deze hoogperformante motorreductoren uitermate geschikt voor veeleisende toepassingen in de zware industrie, zoals in staalfabrieken.

Klaus Sirrenberg, Managing Director bij Watt Drive in Oostenrijk: 'De WG20-motorreductoren met koppels tot 5000 Nm combineren hoge prestaties met een compact design. Dit is een logische stap in de strategische uitbreiding van het vermogensbereik van de WG20-reeks die voor het eerst werd geïntroduceerd in mei 2016. De hoge operationele betrouwbaarheid en het geringe onderhoud van de motorreductoren vergroten in aanzienlijke mate de beschikbaarheid van machines en systemen.'

Wereldwijd inzetbaar

Dankzij de gestandaardiseerde montageafmetingen van de WG20-motorreductoren kunnen deze wereldwijd probleemloos worden uitgewisseld, zonder dat de bestaande gebruikersapparatuur moet worden gewijzigd. Ze zijn combineerbaar met modulaire motoren van WEG met een vermogen van 120 W tot 30 kW. Resultaat van deze combinaties: motorreductoren met rendementsklassen tot IE4 in asynchrone uitvoering.

Internationale certificering zorgt voor een nog grotere universele uitwisselbaarheid van de modulaire motorreductoren van WEG, die door interne spanningsomschakeling zo goed als alle voedingsspanningen kunnen dekken en die kunnen worden ingezet bij 100 of 120 Hz met snelheidsregeling. Voor werktuigkundigen en onderhoudstechnici betekent dit dat ze een heel gamma van applicaties kunnen garanderen met één enkele unit. Dit komt ten goede aan de flexibiliteit en helpt bij het optimaliseren van de inventaris.

Geschikt voor veeleisende omgevingen

De grijze gietijzeren behuizing bestaat uit slechts één stuk. Dit zorgt voor een hoge torsiestijfheid. Door het feit dat tijdens het productieproces de volledige verspaning in een enkele klembewerking wordt uitgevoerd, kunnen de behuizingen met zeer kleine toleranties worden vervaardigd. En meer nog, dankzij hun gladde oppervlakte kunnen de motorreductoren perfect worden ingezet bij toepassingen die een strikte reinigingsprocedure vereisen.

Kleine verliezen

Bij de WG20-reeks wordt er steeds gewerkt met eindige-elementenmethodes, dus ook voor de ontwikkeling van de nieuwe motorreductoren. Dankzij het slimme, modulaire tandwiel kunnen de reductoren aangewend worden in tweetraps- of drietrapsconstructies met een uitgebreid gamma van overbrengingsverhoudingen. Dit resulteert in zeer kleine verliezen waardoor deze reductoren een uitstekend energierendement leveren. Het variant-geoptimaliseerde tandconcept maakt ook hoge snelheden van de uitgangsas mogelijk en een werking bij een breed toerentalbereik.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina