Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

BOGE was finalist voor de energie-efficiëntieprijs PERPETUUM 2018 van het Duitse ondernemingsinitiatief energie-efficiëntie (DENEFF).

BOGE uit het Duitse Bielefeld werd uit een groot aantal gegadigden gekozen als een van de tien beste kandidaten voor de gerenommeerde award.

Op de jaarlijkse openingsconferentie van DENEFF op 20 februari 2018 stuurde de persluchtspecialist zijn Continuous Improvement Programme (BOGE CIP) als deelnemer in. Door middel van continue optimalisering van machines kan BOGE het traditionele onderhoud laten vervallen en zo de kosten voor perslucht laten dalen.

'Dat wij het tot de finale hebben geschopt, geeft maar weer eens aan dat wij bij de gebruikers van perslucht een snaar weten te raken', reageert Wolf D. Meier-Scheuven, directeur-aandeelhouder van BOGE.

De persluchtspecialist kwalificeerde zich naast nog negen andere bedrijven voor de energie-efficiëntieprijs PERPETUUM 2018. In een zogenaamde 'Elevator Pitch' trad Aljoscha Schlosser, Digital Innovation Manager bij BOGE, met BOGE CIP aan tegen de andere genomineerde energiebesparingsoplossingen. Het doel was de jury en het publiek te overtuigen. In november 2017 werd het Continuous Improvement Programme bekroond met de prijs Diamond Star van het Duitse Handelsblatt.

'Deze keer staan we niet op het ereschavot, maar we hebben veel positieve reacties ontvangen op BOGE CIP. Dat sterkt ons in ons voornemen onze ontwikkeling van machinebouwer naar persluchtaanbieder voort te zette', benadrukt Wolf D. Meier-Scheuven. Het Continuous Improvement Programme stelt nieuwe maatstaven op het gebied van klantnabijheid en persluchtefficiëntie. Door middel van permanente gegevensanalyse van de persluchttechnologie stelt BOGE mogelijkheden vast voor besparingen op energie. De installatie wordt zo continu en klantspecifiek doorontwikkeld. Op deze wijze veroudert het persluchtsysteem niet, maar wordt in het gebruik steeds energie-efficiënter. Kostenintensief onderhoud behoort daarmee tot het verleden.

Over de hele linie innovatief

Een revolutionair concept als BOGE CIP vereist een al even innovatief machineontwerp. Aan deze pretentie voldoet de High Speed Turbo-technologie BOGE HST. De modulaire opbouw en de compacte en onderhoudsarme constructie maken een vervanging van de hardware binnen zeer korte tijd mogelijk. En dat zonder meerkosten voor de gebruiker – want ook bij de financiering van de service slaat BOGE geheel nieuwe wegen in. In plaats van een vaste prijs te betalen, delen de gebruiker en BOGE de daadwerkelijke besparingen op energie gedurende een gedefinieerde periode. Daardoor is de oplossing voorbestemd voor gevoelige toepassingen, bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie en de levensmiddelenindustrie, waarin een hoge persluchtkwaliteit en leveringszekerheid onontbeerlijk zijn.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina