Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De koelers van het Peltier-type uit de HECR-reeks van SMC voldoen aan de standaardafmetingen voor montage en kunnen bijgevolg in een 19 inch-rek worden geïnstalleerd.  

Dit systeem bespaart niet alleen ruimte omdat de HECR met andere apparatuur in een rek kan worden geïnstalleerd, maar verkort ook de tijd op het gebied van montage- en leidingwerk.

De HECR is bedoeld voor de gespecialiseerde medische, elektronische, chemische en laserindustrie, waar nauwkeurige temperatuurregeling vereist is. De temperatuurstabiliteit van ± 0,01 tot 0,03 °C is toonaangevend op de markt. Door de prestaties van de machine te optimaliseren, wordt ook de productiviteit en de proceskwaliteit verhoogd.

Dankzij de structuur zonder compressor zijn er geen bewegende delen, waardoor er minder trillingen zijn en het geluidsniveau niet meer dan 48 dB bedraagt.  Ook de snelheid van de ventilator kan worden aangepast naargelang de koelbehoefte. Hoe lichter de lading, hoe stiller de werking. 

De HECR is kleiner uitgevoerd dan zijn voorgangers, met een hoogte die 55 procent lager is en een verminderde volumeverhouding van 36 procent. Verdere besparingen worden bereikt door de eenvoudige bediening in drie stappen met zelfdiagnose en het controlescherm met 14 verschillende alarmen.

De koeler heeft een extra functie voor automatische temperatuurregeling met behulp van een externe temperatuursensor. Vloeistof kan ook worden toegevoegd zonder dat de HECR daarvoor uit het rek hoeft te worden gehaald. Een opvangbak voorkomt het risico op vloeistoflekkage op andere apparatuur in lagere rekken.

Deze thermo-elektrische koelerreeks is erg flexibel met een koelvermogen van 200 W tot 1,2 kW, een verwarmingsvermogen van 600 W tot 2 kW en een instelbaar temperatuurbereik van 10 tot 60 °C. Andere voordelen zijn de zuinige en milieuvriendelijke werking, met een verbruik van minder dan 200 W en de afwezigheid van koelmiddel.

Ga naar de rubriek 'Nieuwe producten' op www.smc.eu voor meer informatie over de HECR

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina