Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Kleine aandrijvingen voor machines en installaties vallen vaak binnen een bereik tot 9,0 A en worden beschermd door conventionele motorcircuitbeveiligingen.

Wanneer er weinig plaats is in de schakelkast is het echter moeilijk vele beveiligingselementen toe te voegen. Met de nieuwe motorsturingen voor het RiLine Compact stroomverdelingssysteem biedt Rittal een elegante, compacte oplossing met een uitzonderlijke technologie.

Na de geslaagde start van het nieuwe RiLine Compact railsysteem, breidt Rittal haar aanbod uit met extra componenten. Tot nu toe bestond de basis van het kleine railsysteem tot 125 A uit compleet aanraakveilige borden en opbouwcomponenten zoals aansluitadapters en toesteladapters voor de eenvoudige opbouw van schakel- en beveiligingsapparaten van diverse producenten. Ter aanvulling van het productassortiment brengt Rittal nu nieuwe motorsturingen op de markt. Deze kunnen, net als de reeds bestaande componenten, rechtstreeks en eenvoudig op het bord geplaatst worden en worden zo in één montagestap mechanisch en elektrisch verbonden. Zowel de eenvoudige installatie van het apparaat als de interne schakeling en bedrading, bespaart heel wat tijd en inspanning bij het bekabelen.

Compacte oplossing voor kleine ruimtes

Rittal biedt de motorsturingen aan voor drie progressieve stroomvermogens: 0,6 A / 2,4 A / 9,0 A. Ze voeren de functies uit van de direct- en de omkeerstarter in één enkel toestel. Dankzij het bijzonder slanke design nemen ze een breedte in van slechts 22,5 mm. Dit biedt ongeveer de helft plaatsbesparing in vergelijking met de 45 mm brede standaard schakelapparatuur binnen dit stroombereik en zelfs 75 procent tegenover de 90 mm brede omkeerstarter combinaties.

Hybridetechnologie die indruk maakt

De driefasige motorsturing is een hoogperformante hybrideschakelaar inclusief monitoring functie. Dankzij de hybridetechnologie heeft het apparaat een langere levensduur en werkt het met weinig verlies. Het principe dat daarachter schuilt, is simpel: eerst wordt de elektronica via het inputsignaal ingeschakeld en daarna nemen de mechanische contacten het over voor de verdere duurtijd. Ander voordeel van de motorsturingen is hun diagnosefunctie waarmee interne en externe fouten worden gedetecteerd. De operationele statussen en foutmeldingen worden geëvalueerd via vier verschillende oplichtende leds.

www.rittal.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina