Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Dematic, de wereldwijde leverancier van geïntegreerde automatiseringstechnologie die het Oost-Vlaamse Egemin heeft overgenomen, lanceert een nieuw orderpickingsysteem waarmee magazijnmedewerkers bestellingen sneller, slimmer en ergonomischer kunnen verwerken. 

Het zogenaamde GTP- of Goods-to-Person-systeem (waarbij de verschillende onderdelen van de bestelling automatisch tot bij de orderverwerker worden gebracht in plaats van omgekeerd) is modulair opgebouwd.

Het combineert de voordelen van Dematics Multishuttle-systeem voor geavanceerd voorraadbeheer met het compacte en razendsnelle inter-Aisle Transfer-systeem (iAT) voor een vlot verkeer van producten in een geautomatiseerd magazijn. 

‘In sectoren waarin voorraadeenheden in hoge volumes worden besteld – denk maar aan auto-onderdelen, elektronische apparatuur of cosmetica – zal onze verbeterde Goods-to-Person-oplossing zeker van pas komen’, zegt Mike Khodl, Vice President Global Solution Management bij Dematic. ‘Het dynamische, compacte ontwerp zorgt voor accuraat voorraadbeheer en brengt de goederen snel bij de orderverwerkers. Daardoor kunnen onze klanten nog latere bestellingen aannemen en ze nog sneller verwerken, zodat ze eventueel hun leveringstermijnen kunnen herzien.’

Behalve zijn compact formaat biedt het Dematic GTP-systeem nog andere voordelen:

  • Kant-en-klaar, schaalbaar en modulair ontwerp. Ons systeem is modulair en vooraf instelbaar, waardoor het zowel kan worden gebruikt waar nog geen orderpickingsysteem voorhanden is of om een bestaand systeem te vervangen, zowel als stand-alone product als als onderdeel van een groter geheel. Het levert binnen de kortste keren return-on-investment op en kan eenvoudigweg worden uitgebreid.
  • Flexibel en multi-inzetbaar. Het multifunctionele werkstation van Dematic kan heel wat ordertaken aan, zoals vloeistoffen uitgieten, de voorraad aanvullen, de juiste producten uitkiezen en verpakken. Dankzij de ingebouwde weegschaal kunnen bestellingen snel en correct verwerkt worden.
  • Flexibel voorraadbeheer maakt het toewijzen of herzien van kostbare opslagruimte onnodig. Dankzij de iAT-functie wordt de voorraad dynamisch herberekend, waardoor het niet nodig is om de bewegingen in het magazijn te analyseren om de optimale opslagruimte te bepalen. Daarnaast stuurt de iQ-software van Dematic voortdurend alle producten op het juiste moment naar de juiste de locatie. Het meten van de juiste KPI's biedt bovendien heel wat inzicht in wat er zich in het magazijn afspeelt.

www.dematic.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina