Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Huawei Technologies en het Belgische Unifly hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om samen te werken op het gebied van Unmanned Traffic Management (UTM)-systemen. 

Het MoU omvat zowel onderzoek en ontwikkeling als een gezamenlijke marktbenadering voor het beheer van onbemande luchtvaartuigen (UAS of drone).

De wereldwijde markt voor drones groeit snel doordat drones hun meerwaarde bewijzen in diverse markten zoals landbouw, olie en gas en logistiek.

SPO Lab, een organisatie voor bedrijfsonderzoek binnen Huawei, schat dat de wereldwijde UAS-markt in de komende vijf jaar meer dan USD100B waard zal zijn, met duizenden drones in het luchtruim.Aangezien het aantal drones in het luchtruim boven onze steden en dorpen dramatisch toeneemt, is een belangrijk punt voor de nationale burgerluchtvaartautoriteiten (CAA) en verleners van luchtvaartnavigatiediensten (ANSP's) hoe deze disruptive technologie kan worden toegestaan ​​en toch beheerst wordt. Registratie, verzekering, luchtwaardigheid en certificering zijn top of mind voor nationale agentschappen - evenals het wegnemen van publieke zorgen over veiligheid en privacy. Hiervoor zijn nieuwe oplossingen nodig, omdat de bestaande methodiek voor luchtruimbeheer hiervoor niet schaalbaar is. ANSP's zoeken naar technologie- en communicatieaanbieders voor innovatieve en kwalitatieve oplossingen om deze uitdaging aan te gaan.

Huawei heeft een technologie ontwikkeld om drone-gebruikers te identificeren en te lokaliseren op basis van de simkaart van de operator. De technologie van Huawei in combinatie met Unifly's Unmanned Traffic Management (UTM) platform stelt ANSP's in staat om drones veilig en secuur in het luchtruim te integreren. Door gebruik te maken van wereldwijd gestandaardiseerde cellulaire technologie om officiële agentschappen en drone-operators te verbinden, maakt het UTM-platform van Unifly het mogelijk om de drones niet alleen in real-time te volgen, maar ook om te bepalen wie er vliegt, waar men vliegt en of ze daar wel mogen zijn.

In lijn met initiatieven zoals U-space, die de luchtvaartstrategie en het regelgevingskader van de EU ondersteunen om druk dronevliegverkeer mogelijk te maken, omvat het platform van Unifly ook belangrijke digitale technologieën voor vluchtplanning, luchtruimbeheer, live opvolging en dynamisch situationeel bewustzijn.

Unifly is een leverancier van Unmanned Traffic Management-technologie

Het Unifly UTM-platform wordt al gebruikt door de nationale luchtvaartnavigatiedienstverleners in vier Europese landen om droneverkeer veilig in het nationale luchtruim te integreren. In Europa draagt ​​Unifly bij aan belangrijke SESAR-onderzoeksprogramma's om het concept van de U-ruimte te definiëren, ontwikkelen en testen. In de Verenigde Staten bouwt Unifly een organisatie om de UTM-software te implementeren en te ondersteunen ter ondersteuning van lokale initiatieven, zoals de UAS-integratiepilootprogramma's. Voorts heeft Unifly regionale Value Resellers opgezet in de APAC-regio, het Midden-Oosten en Afrika en is het actief op het gebied van humanitair drone-onderzoek voor UNICEF. Unifly bevordert en draagt ​​actief bij aan internationale samenwerkingsinitiatieven via de Global UTM Association (GUTMA), waarvan Unifly's CEO Marc Kegelaers de Vice-President is.

https://www.unifly.aero/

foto: VLNR: Koen Meuleman, CFO van Unifly en Alex Wang Yufeng, President van Huawei Wireless X Labs

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina