Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het inzetten van robots en het gebruik van artificiële intelligentie (AI) zal meer jobs creëren dan het zal vernietigen.

Dat is de conclusie van een KPMG-enquête bij zo'n 1.300 CEO's van grote bedrijven over de hele wereld. 

Ook Belgische CEO’s werden in deze ‘Global CEO Outlook’ door KPMG bevraagd. Tachtig procent van hen denkt dat AI tot meer jobs zal leiden. In de rest van de wereld is dat gemiddeld 62 procent. 

Het is de vierde keer dat de internationale bedrijfsadviesgroep KPMG zijn 'Global CEO outlook' publiceert. Voor het eerst waren er ook Belgische bedrijfsleiders bij de enquête betrokken. 

Bij de Belgische ondernemers is 96 procent overtuigd dat de groeivooruitzichten prima zijn. Ze zien wel een beperking door het gevaar van het oprukkende protectionisme tussen landen en de nakende Brexit. Dat internationale handelsakkoorden afbrokkelen vinden ze ook een zorgwekkende situatie. Een grote meerderheid van de Belgische ondernemers (84 procent) denkt dat de groei in omzet dit jaar onder de 2 procent zal blijven. Twee op drie (64 procent) zal ook pas extra personeel aantrekken als de groeivooruitzichten effectief gehaald worden. 

De meeste Belgische CEO's voelen zich klaar om hun bedrijf door de digitale transformatie te loodsen. Wel zijn de ondernemers ongerust dat hun bedrijf het slachtoffer kan zijn van een cyberaanval. Eén op drie van de Belgische bedrijfsleiders zegt niet klaar te zijn om hackers tegen te kunnen houden.

Foto: een Festo bionic cobot-arm.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina