Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Omron Corporation en Techman Robot Incorporated, wereldwijd marktleider op gebied van samenwerkende robotarmen, hebben een overeenkomst getekend voor een strategische alliantie op het gebied van collaboratieve robots. 

Door deze alliantie gaat Omron de TM-serie samenwerkende robots van Techman vanaf de tweede helft van 2018 onder een co-branded logo verkopen via haar eigen mondiale distributienetwerk. 

Bovendien zullen Omron en Techman gezamenlijk de volgende generatie collaboratieve robots ontwikkelen die gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd met Omron's andere producten voor fabrieksautomatisering, zodat een innovatieve productieomgeving kan worden verwezenlijkt waarbinnen mens en machine in harmonie samenwerken.

Over de hele wereld wordt de productie-industrie geconfronteerd met grote uitdagingen: klanten eisen een breed assortiment en kleine productseries met een korte levenscyclus, en fabrikanten hebben bovendien vaak te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Productiebedrijven moeten daarom flexibel zijn zodat ze hun productielijnen snel kunnen aanpassen. Collaboratieve robots die veilig met mensen binnen dezelfde omgeving kunnen samenwerken, spelen een belangrijke rol bij het mogelijk maken van dit soort 'flexibele fabricage'.

Naast de reguliere TM-serie collaboratieve robots zal Omron beginnen met het verkopen van de nieuwe modellen die 'mobiel compatibel' zijn, wat betekent dat ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met Omron's mobiele robots van de LD-serie. Omron's mobiele robots, die autonoom kunnen bewegen door mensen en obstakels te vermijden, werken wereldwijd al veilig met mensen samen in geautomatiseerde hanteringstoepassingen. Deze robots zijn voorzien van een samenwerkende arm aan de bovenkant en kunnen niet alleen materiaal van de ene locatie naar de andere overbrengen, maar kunnen ook taken uitvoeren als pick-and-place.

Omron ook partner van Cisco Systems

Omron gaat ook samenwerken met Cisco Systems voor de integratie van de toonaangevende netwerk- en beveiligingstechnologie van Cisco in de programmeerbare logische controllers (PLC's) van Omron.

Met deze samenwerking gaan beide bedrijven de beveiliging van moderne, steeds intelligentere productiefaciliteiten verbeteren aan de hand van IoT. Tegelijkertijd worden fabrikanten geholpen om een veilige en betrouwbare productie te verkrijgen.

Omdat IoT steeds meer wordt gebruikt, zullen er naar verwachting tegen 2020 50 miljard 'connected' apparaten zijn. Bovendien leveren fabrikanten in de hele wereld inspanningen om hun wereldwijde concurrentiepositie en hun bedrijfswaarde te versterken, door hun productiecapaciteiten verder te verbeteren. 

Vóór de vorming van dit partnerschap ontwikkelde Omron de NJ-serie controllers voor machineautomatisering, het vlaggenschip onder PLC's dat standaard wordt geleverd met de OPC UA-server, en voldoet aan de beveiligde wereldwijde communicatiestandaard. Met de nieuwe PLC's is een veilige gegevenscommunicatie mogelijk met software en apparaten die OPC UA ondersteunen.

Door de combinatie van de PLC's van Omron met de netwerk- en beveiligingstechnologie van Cisco via deze technologische samenwerking, vergroten deze bedrijven het scala aan oplossingen die beschikbaar zijn voor de authenticatie van personen en apparaten.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina