Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Een laag aanbod gecombineerd met een hoge nood zorgt ervoor dat startende ingenieurs sterk staan in hun loononderhandeling.

De vraag naar ingenieurs op de Vlaamse arbeidsmarkt blijft groot. Jonge ingenieurs zijn goed op de hoogte van die schaarste en worden veeleisender in hun loononderhandelingen. 

Pas afgestudeerden met een ingenieursdiploma op zak zijn zo goed als zeker van een job. Dat toont het Schoolverlatersrapport van de VDAB jaar na jaar aan. Ook in 2017 bengelen de ingenieurs helemaal onderaan de lijst ‘aantal werkzoekenden per studierichting.’

Met een startersloon van gemiddeld 2.733 euro bruto per maand – bijna 400 euro meer dan het algemeen startersgemiddelde in Vlaanderen – is het duidelijk dat bedrijven extra willen investeren om jonge ingenieurs aan boord te krijgen of te houden.

Ingenieur is al jaar en dag een hardnekkig knelpuntberoep. Tijdens hun studies worden jonge ingenieurs reeds door geïnteresseerde werkgevers gecontacteerd. Dat zorgt er inmiddels ook voor dat jonge ingenieurs zich focussen op het loonaanbod – en minder op de jobinhoud – en zelfs dat ze in bepaalde gevallen een ‘signing fee’ wensen, een bonus waarmee ze zich verbinden aan een nieuwe werkgever. 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina