Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De beroepsorganisatie InduMotion heeft voor de volgende twee jaar een nieuw bestuur gekozen.

InduMotion verenigt alle bedrijven gespecialiseerd in industriële automatisering en aandrijftechnieken (elektrisch, hydraulisch, mechanisch en pneumatisch) die als producent, officiële invoerder of verdeler op de Belgische markt actief zijn. 

De leden brachten een bezoek aan brouwerij Palm in Steenhuffel.

Na de rondleiding werd tijdens een vergadering een nieuw bestuur gekozen. Er was vervolgens een netwerkreceptie en een diner in het Brouwershuis.

Brouwerij verkocht aan Bavaria

De wortels van de brouwerij in Steenhuffel gaan terug tot in 1380. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt de brouwerij in puin gebombardeerd en bij de heropbouw is er geen geld voor koelketels met de noodzakelijke koudetechnologie om het dan in opmars zijnde pilsbier van lage gisting te brouwen. Daarom blijft de brouwerij noodgedwongen hogegistingsbier brouwen. In 1929 krijgt het van brouwer Arthur Van Roy de naam Palm, als teken van overwinning op het laaggistende pilsbier. Zoon Alfred Van Roy maakt van Palm een populair speciaalbier. Familielid Jan Toye zet later het levenswerk van de kinderloze brouwer verder. In 1980 verschijnt het Belgische trekpaard als logo op het etiket van het amberkleurige bier.  

Palm wordt ook eigenaar van Rodenbach en de Gouden Boom in Brugge. In mei 2016 is Palm verkocht aan de Nederlandse brouwersfamilie Swinkels van Bavaria. Jan Toye blijft zich inzetten voor het Belgische trekpaard. Om het ras terug zuiver te krijgen wordt er gefokt met Amerikaanse paarden van de Amish-geloofsgenootschap.

Economisch een stijgende omzet in de markt

Tijdens de ledenvergadering van InduMotion werd door de bestuursleden het jaarverslag gepresenteerd. De marktonderzoeken werden besproken alsook de economische trendenquête met een stijgende omzet, iets wat de afgelopen zes jaar in de sector niet meer voorkwam.

De bestuursleden Jeroen Dieusaert (Bosch Rexroth) en Geert Heyvaert (MGH) stelden zich niet meer verkiesbaar en werden voor hun inzet door voorzitter Hugues Maes gehuldigd. De vergadering koos vervolgens als nieuw bestuur (in alfabetische volgorde): Vincent De Cooman (Wittenstein), Marcel De Winter (Service-Hydro), Hugues Maes (SMC Pneumatics), Guy Mertens (Act in Time), Luc Roelandt (Stromag), Bart Vanhaverbeke (Voith Turbo) en Jo Verstraeten (Festo). Het bestuur bepaalt later de onderlinge taakverdeling en zal dan ook nog versterkt worden met één lid conform de statuten.

De voorbije maanden verwelkomde InduMotion heel wat nieuwe leden en twee onder hen kregen tijdens de vergadering de gelegenheid zich voor te stellen. Michel De Coninck van LDA en Mario Van Bever van Rittal introduceerden bij de aanwezigen hun firma en producten.

INDUMATION van 6 tot 8 februari 2019

Organisator Karl D'haveloose van de tweejaarlijkse INDUMATION beurs - de vijfde editie wordt gehouden van 6 tot 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo - hield vervolgens een uiteenzetting over het nieuwe thema 'Connectivator' (connect, integrate, innovate) van de beurs. Er is in de Benelux geen enkele tech-beurs die zoveel bezoekers trekt als INDUMATION en het event is inmiddels in ons land uitgegroeid tot de hoogmis van de industriële automatisering in België. De beurs blijft groeien en Karl D'haveloose stelde een interessante formule met een InduMotion groepsstand voor.

De volgende vergadering van InduMotion gaat door op 3 oktober in het Antwerpse Havenhuis.

www.palm.be

www.indumotion.be

paard

Het Belgische trekpaard staat symbool voor Palm. De brouwerij geeft zelfs een geboortepremie voor veulens van deze paarden die een amberkleur hebben.

brouwerij

In elke brouwketel wordt per keer 43.000 liter bier gebrouwen. Vooral het blonde Cornet bier is inmiddels heel populair. 

wijn

De bestuursleden Jeroen Dieusaert (links) en Geert Heyvaert (rechts) werden door InduMotion voorzitter Hugues Maes (midden) gehuldigd voor hun inzet.

karl

INDUMATION organisator Karl D'haveloose presenteerde het nieuwe thema van de grootste tech-beurs in de Benelux. De vijfde editie gaat door in februari 2019.

toog

De aanwezige InduMotion leden maakten kennis met de diverse bieren van brouwerij Palm in het bezoekerscentrum van de brouwerij in Steenhuffel.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina