Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Agidens, het Belgische systeemintegratiebedrijf gespecialiseerd in het optimaliseren van processen door middel van advies, engineering, geautomatiseerde oplossingen en onderhoudsdiensten, bevestigt de overname van Argus Technologies.

Door te investeren in dit softwarebedrijf, dat focust op het verzamelen van data en het monitoren van energieverbruik, versterkt Agidens zijn ambitie om een premium energie- en duurzaamheidspartner te worden en breidt het zijn dienstenaanbod en waardepropositie verder uit.

‘Duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot echte drijfveren voor innovatie en rentabiliteit. Energieverbruik wordt een steeds grotere factor in het kostenpakket van een bedrijf en dat verbruik monitoren en verlagen wordt almaar belangrijker’, zegt Geert Stienen, CEO van Agidens. 

Bedrijven zijn er intussen van doordrongen dat bewust omgaan met energie een must is, en dankzij de wereldwijde digitalisering zijn de tools om inzicht te verwerven in het energieverbruik ook drastisch verbeterd. Dankzij die tools kunnen bedrijven nu efficiënte en onderbouwde maatregelen nemen die flink wat kosten besparen en ecologische voordelen bieden.

Agidens heeft een gespecialiseerd team van energie- en duurzaamheidsconsultants, voert energie-audits uit en helpt bedrijven in tal van sectoren met energieoptimalisatie en energiebeheer. Na een grondige analyse van het energieverbruik en de processen bieden we specifieke oplossingen aan om de total cost of ownership te verlagen, de betrouwbaarheid van de installaties te verbeteren en de milieu-impact van de activiteiten te verminderen. 

Om zijn energiediensten nog verder uit te breiden, heeft Agidens Argus Technologies overgenomen. Deze acquisitie bevestigt dat het bedrijf volop inzet op innovatie en zich engageert om een premium partner te zijn op het vlak van energie, duurzaamheid en systeemintegratie.

Energiemonitoring met Argus-ogen

Argus Technologies werd in 2012 opgericht als een spin-off van ‘Argus Solar’, een onderzoeksproject van de Universiteit Gent i.v.m. hernieuwbare energie, met een focus op het monitoren van de energieproductie van windmolens en fotovoltaïsche zonne-installaties. 

In 2014 werd het team van Argus geconfronteerd met de ineenstorting van de PV-markt nadat de regering de subsidies voor hernieuwbare energie aanzienlijk afbouwde. Argus liet zich hierdoor niet uit zijn lood slaan en verlegde zijn aandacht van energieproductie naar energieverbruik. Het had immers gemerkt dat de interesse daarvoor groeide en dat er een markt voor was. 

Het team bleef verder onderzoek verrichten, kreeg waardevolle input vanuit verschillende use cases, en bouwde zo voort op de ontwikkeling waarmee het met zijn PowerMonitor software voor hernieuwbare energie was begonnen. Het resultaat is EnergyMonitor, een gesofisticeerd en tegelijk gebruiksvriendelijk systeem voor energiemonitoring dat in tal van industrieën kan worden toegepast. 

Data is kennis en kennis is de sleutel tot efficiëntie en doeltreffendheid. Daarom is het Argus-platform van in het begin ontwikkeld om hardware-neutraal te zijn en is ervoor gezorgd dat het met zoveel mogelijk databronnen compatibel is. De Argus EnergyMonitor is een cloud-gebaseerde SaaS-oplossing voor het verzamelen, analyseren, visualiseren van, informeren over en rapporteren van data in verband met energieverbruik.

One-stop shop voor energiebeheer 

Volgens Geert Stienen past de acquisitie van Argus Technologies in het streven van het bedrijf naar innovatie, maar is het ook een blijk van steun aan de start-up community.

‘Door het Argus-platform aan te bieden benadrukt Agidens zijn belofte om vooruitgang te brengen voor zijn klanten. Door de overname van Argus Technologies is Agidens nu de one-stop shop voor alle mogelijke oplossingen inzake energiebeheer. Onze consultants kunnen een eerste inzicht bieden dankzij energie-audits, adviseren welke verbeteringen mogelijk zijn om efficiënter met energie om te gaan en kunnen een concept uitwerken om de energiestromen te monitoren. Agidens kan ook helpen met het installeren van hardware (bijvoorbeeld extra meters, sensoren, data loggers enz.) en kan zorgen voor veilige verbindingen met bestaande databronnen, zoals systemen voor procescontrole. Door op een efficiëntere manier met energie om te gaan, kunnen klanten dankzij Argus geld besparen én bijdragen aan een beter milieu.’

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina