Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Proximus heeft de Antwerpse diamantwijk aangesloten op het glasvezelnetwerk.

In december 2016 kondigde Proximus een investering van 3 miljard euro over de komende 10 jaar aan om de uitrol van glasvezel in België te versnellen.

Ari Epstein, CEO Antwerp World Diamond Centre en Bart Van Den Meersche, Chief Enterprise Market Officer Proximus, hebben nu het eerste gebouw in de Antwerpse diamantwijk symbolisch aangesloten op het glasvezelnetwerk van Proximus.

In de komende jaren zullen het dataverkeer en de digitale diensten exponentieel blijven groeien, vooral onder impuls van video- en cloudapplicaties en het internet der dingen. Als pionier op het vlak van netwerktechnologieën wil Proximus anticiperen op de behoeften van zijn klanten en zijn infrastructuur klaarmaken voor de toekomst.

Daarom lanceerde Proximus, al jaren pionier op het gebied van glasvezel, in december 2016 het investeringsplan 'Glasvezel voor België', om de uitrol van glasvezel in België te versnellen en meer dan 85% van de bedrijven en ale kernen van steden en gemeenten aan te sluiten op glasvezel. Glasvezel is het ultieme breedbandnetwerk van de toekomst, voor zowel residentiële als professionele klanten.

Een nieuwe fase in de digitale omwenteling voor de Antwerpse diamant

De uitrol van glasvezel biedt de Antwerpse Diamantwijk een belangrijke troef: zij krijgen toegang tot de meest geavanceerde digitale diensten, wat de groei en de tewerkstelling er ten goede zal komen. Dit vaste netwerk van de toekomst opent ook een wereld van nieuwe mogelijkheden voor de verdere digitalisering van werkzaamheden en de klantencontacten. Glasvezel is bovendien de ideale oplossing voor professionele klanten: naast efficiëntere samenwerking biedt glasvezel meer betrouwbaarheid en een betere bescherming van gegevens.

‘De Antwerpse diamantsector zet erg in op innovatie met initiatieven zoals blockchain. Maar ook technologische ontwikkelingen rond betalingen, identificatie en beveiliging bieden heel wat mogelijkheden voor de internationale diamantsector. Een veilige en efficiënte verbinding en een snelle uploadsnelheid zijn hierbij cruciaal en dat zal dankzij dit glasvezelnetwerk aanwezig zijn in de Antwerpse diamantwijk. We zijn dan ook erg blij dat Proximus op aansturen van Schepen voor Diamant Ludo Van Campenhout voor de diamantwijk heeft gekozen om haar netwerk uit te rollen’, aldus Ari Epstein, CEO AWDC.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina