Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

SMC heeft een draadloze veldbuseenheid gelanceerd, de EX600-W. 

De nieuwe veldbus biedt klanten een gedecentraliseerde oplossing die compatibel is met Ethernet/IP™, bestand is tegen elektrische ruis en zelfs in de zwaarste industriële omgevingen betrouwbaar is.

De EX600-W is de nieuwste innovatie van SMC. Ze biedt fabrieksoperatoren een exclusief draadloos en gedecentraliseerd veldbussysteem, waarmee zowel digitale als analoge signalen en pneumatische producten kunnen worden beheerd.

Door gebruik te maken van de begrensde ISM-band met hoge frequentie voor industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen, wordt de EX600-W niet beïnvloed door andere fabrieksgeluiden. Belangrijk is ook dat operatoren die in zware omgevingen werken, zoals auto- en laswerkplaatsen, kunnen steunen op betrouwbare communicatie. Frequentieverspringing voorkomt immers interferentie van andere draadloze apparatuur en gegevensversleuteling verhindert ongeautoriseerde toegang.

Bovendien is dit systeem draadloos, waardoor er minder kabels en connectoren nodig zijn en de installatie-, aanpassings- en onderhoudstijden tot een minimum worden beperkt. Het risico op ontkoppeling en circuitbreuk is ook beduidend kleiner, waardoor de prestaties en de productiviteit verbeteren.

De EX600-W biedt ook grotere operationele flexibiliteit omdat hij vrijwel overal kan worden geplaatst. Dit is ideaal wanneer wordt gewerkt met bewegende onderdelen, zoals draaitafels en robotarmen.

Een woordvoerder van SMC geeft meer toelichting: ‘De EX600-W is een baanbrekend communicatieproduct. Het biedt de industrie een oplossing voor het probleem van elektrische ruis, waarvoor klanten in het verleden dure oplossingen moesten toepassen.’

‘De EX600-W is niet alleen uiterst betrouwbaar en eenvoudig te installeren maar reikt onze klanten ook een echte draadloze oplossing aan om aan hun communicatiebehoeften van vandaag en morgen te voldoen.’

www.smcpneumatics.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina