Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Onze industrie moet vandaag voldoen aan maatwerk, met hogere kwaliteit en kortere doorlooptijden. Dit vraagt flexibele maar ook efficiëntere en snellere productieprocessen.

De betrokken organisaties en operators die dergelijke productiesystemen aansturen, kunnen daarin niet achter blijven. 

Om hen te ondersteunen bundelen de Vlaamse en Nederlandse onderzoeksinstellingen Sirris, Flanders Make, KU Leuven campus Brugge en TNO samen met vijf industriële partners de krachten. 

In het Interreg project FOKUS breiden ze hun advies- en dienstverlening uit en begeleiden ze maakbedrijven bij het opzetten van ‘first time right productiesysteem’ om nog beter in te spelen op hogere consumenten- en markteisen.

Het Advanced Manufacturing Application lab bij Sirris in Diepenbeek (Wetenschapspark 9) zal hiervoor een grondige update krijgen en de nieuwste technologieën en processen integreren om bedrijven te helpen Fabrieken van de Toekomst te worden. In dit vernieuwde Smart & Digital Factory & Precision Manufacturing Lab kunnen maakbedrijven onderzoek en haalbaarheidsstudies uitvoeren om te komen tot een ‘first time right productiesysteem.’

Het project wordt morgen, vrijdag 24 augustus 2018, voorgesteld door Inge Moors, gedeputeerde van Europese Aangelegenheden, en Walter Auwers, Business Unit Manager Advanced Manufacturing bij Sirris.

In de grensregio wordt hard gewerkt aan deze noodzakelijke transformatie naar een meer digitale industrie. Zo is er de Transformatieagenda Industrie 4.0 in Vlaanderen en Smart Industry in Nederland die dankzij hechte samenwerking en de nodige kennis- en ervaringsuitwisseling het faciliteren en ondersteunen van de maakindustrie aan beide zijden van de grens aanzienlijk versterkt. 'Fokus' vloeit direct voort uit de TOP van eind 2016 waar de premiers van Nederland en Vlaanderen zich engageerden in de samenwerkingsagenda high tech om de activiteiten rond de Fabriek van de Toekomst in beide landen aan elkaar te verbinden. 

Zo verknoopt Fokus kennis, faciliteiten en technologieën door kennislabs in Nederland en Vlaanderen intensief te laten samenwerken. Bedrijven kunnen gebruik maken van de voorziene infrastructuur om innovaties te ontwikkelen en te implementeren zodat ze kunnen transformeren naar een Fabriek van de Toekomst. Daarbij ondergaan Fieldlab Flexible Manufacturing (Eindhoven), Smart & Digital Factory Application Lab (Diepenbeek), Lab “the ultimate factory” (Brugge) en Open Manufacturing Campus (Turnhout) tevens een infrastructurele optimalisatie. 

www.grensregio.eu

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina