Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Omron Corporation lanceert wereldwijd de nieuwe controller voor machineautomatisering uit de NX1-serie, die de productiviteit verhoogt terwijl informatie ten volle wordt benut. 

Omron introduceert de NX-HAD4 analoge ingangsunit met hoge snelheid*1en NX-SL5 veiligheids-CPU*2die kunnen worden gebruikt in combinatie met de NX1-serie, om zo de uitdagingen op het gebied van productie-innovatie aan te gaan, zoals versterking van kwaliteitsbeheersing en flexibele veiligheidsmaatregelen.

Fabrikanten richten zich nu op de visualisatie van de machine- en processtatussen, voorspellend onderhoud om uitvaltijd te voorkomen en andere methoden die gebruikmaken van informatie om de productiviteit verder te verbeteren. Hoewel het eenvoudig en veilig delen van informatie tussen productielocatie en host-IT-systemen noodzakelijk is, vergroot de verwerking op hoge snelheid van een grote hoeveelheid gegevens door een controller de duur van de controlecyclus, wat verbeteringen in de productiviteit niet ten goede komt. Bovendien zijn enerzijds hoge snelheid en grote precisie vereist voor industriële netwerken op productielocatie, en anderzijds is er beveiliging op hoog niveau vereist voor de verbinding met host-IT-systemen. Dit resulteert in een aanzienlijke belemmering voor de interconnectiviteit van netwerken.

foto: NX1-controller voor machineautomatisering

Overname Microscan Systems

Omron Industrial Automation Europe kondigt voorts aan dat sinds de overname op 2 oktober 2017 alle automatische identificatie-, machine vision- en verificatieoplossingen van Microscan Systems zijn geïntegreerd in haar allesomvattende kwaliteitscontrole- en inspectielijnen.

Hoogwaardige productie en volledige traceerbaarheid van producten zijn belangrijk om de productkwaliteit, veiligheid van de consument en naleving van voorschriften te waarborgen en tegelijkertijd de productiviteit te maximaliseren. Met allesomvattende traceerbaarheids- en inspectieoplossingen kunnen fabrikanten producten gedurende het gehele productieproces volgen en elke fase in het productieproces vastleggen om de kwaliteit te optimaliseren en eventuele problemen vroegtijdig te detecteren. Bovendien kunnen afzonderlijke producten en componenten door de hele toeleveringsketen worden gevolgd: van de fabriek naar de eindgebruiker.

Dankzij de overname van Microscan Systems kan Omron een sterke oplossing voor barcode-uitlezing bieden voor haar belangrijkste productiemarkten. Door daarnaast vrijwel alle systemen in de fabriek met elkaar te verbinden met behulp van IoT, zorgt Omron ervoor dat productieapparatuur en productielijnen nog beter kunnen worden beheerst. Fabrikanten profiteren van flexibele automatisering en kunnen zo eenvoudig tegemoet komen aan de veranderende eisen van de consument.

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina