Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Brooks Automation kondigde aan dat het zijn afdeling semiconductor cryogenics verkocht heeft aan Edwards Vacuum LLC (een onderdeel van de Atlas Copco Group) voor 675 miljoen dollar in cash.  

De semiconductor cryogenics business van Brooks Automation omvat de CTI pomp en Polycold chiller productlijnen. Afgelopen jaar genereerde Brooks in die sector een omzet van 195 miljoen dollar. De beurs reageerde positief op deze aankoop door Atlas Copco.

De Zweedse multinational is in ons land overigens op zoek naar 50 dataspecialisten.

Atlas Copco werft een groot aantal dataprofielen aan op haar wereldwijde hoofdzetel voor compressoren in Wilrijk. Momenteel zijn dat er een 50-tal en dat aantal zal in de toekomst nog sterk toenemen. 

Simon Helsen, Vice President Technical Support & Engineering bij de CTS-divisie: ‘We zijn permanent op zoek naar mensen met de juiste competenties, en vooral ook de juiste ‘attitude’. We pinnen ons niet vast op diploma’s of ervaring. Ben je gebeten door sudoku’s, ga je graag op zoek naar verbanden in grote datasets of ben je sterk met Excel? Dan mag je zeker bij ons aankloppen.’

De massale aanwerving is het gevolg van de transformatie naar Industrie 4.0 en de toenemende focus op data en intelligentie binnen het bedrijf. Simon Helsen: ‘Een compressor is vandaag niet langer een mechanische machine maar een hoogtechnologisch toestel. Eerder dit jaar stelden we zelfs de eerste zelflerende compressor voor.’ Daardoor veranderen ook de noden op vlak van aanwerving. Atlas Copco heeft recent ook een sterk groeiend datateam samengesteld. Vanuit het datacenter in Wilrijk worden data van compressoren wereldwijd gemonitord.

WK pronostiek en datageletterdheid

Eerder dit jaar stelde de Zweedse machinebouwer haar eerste zelflerende compressor voor. Het slaagde erin om een compressor te bouwen die dankzij artificiële intelligentie de data die het verzamelt zelf verder kan verrijken. De compressor werd, net als alle 'breakthrough' innovaties van Atlas Copco, volledig in België ontwikkeld. 

Nu technologie en data een steeds prominentere rol krijgen binnen Atlas Copco is een basis datageletterdheid een sterke meerwaarde. Wat het daarmee precies bedoelt? Helsen: ‘Veel mensen zullen misschien zeggen dat ze niet datageletterd zijn, maar toch wist bijna elke Belg een mooie analyse te maken van de kansen van de Rode Duivels bij de finale van het voorbije WK. Hiervoor gebruikten ze cijfers en verschillende soorten data (hoe fris de voetballers eruitzien bijvoorbeeld) om tot een gefundeerd en op informatie gebaseerd besluit te komen. Dit soort mindset verwachten we ook op de werkvloer.’

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina