Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

NORD DRIVESYSTEMS bestaat in België 30 jaar en dat is gevierd met een bedrijfsbezoek, boottocht en diner in Yerseke. NORD eigenares en CEO Jutta Humbert feliciteerde het Belgische team voor hun inzet.

NORD, met hoofdkwartier in Hamburg, is een specialist in aandrijftechnologie. Het Duitse bedrijf produceert een zeer uiteenlopende aanbod van tandwielkasten met koppels van 10 Nm tot 200.000 Nm, elektromotoren met vermogens van 0.12 kW tot 1,000 kW, en bijbehorende vermogenselektronica in de vorm van frequentieomvormers en servobesturingen. Het aanbod frequentieomvormers van het bedrijf omvat units voor conventionele installatie in elektrische installatiekasten alsmede gedecentraliseerde en volledig geïntegreerde aandrijfunits. 

NORD nodigde een aantal klanten uit om het 30-jaar bestaan van NORD België mee te vieren en koos als locatie voor de festiviteiten het Nederlandse vissersdorp Yerseke uit. CEO Jutta Humbert schetste aan de aanwezigen de historiek van het bedrijf, dat in 1965 werd opgericht door haar vader G.A. Küchenmeister en Günter Schlicht. Inmiddels realiseert de aandrijfspecialist een omzet van zo’n 635 miljoen euro (2017). Er werken 3.900 mensen voor NORD en er zijn wereldwijd 36 dochterbedrijven. En daar stopt het volgens Jutta Humbert niet, want in 2025 wil ze de kaap van 1 miljard euro omzet halen. Zo verwacht ze veel van de groeimarkten China en India, waar het bedrijf ook actief is.

Zeewater tast alles aan

Jan-Christoph Block, hoofd International Sales, sprak eveneens over de toekomstplannen van NORD en benadrukte dat het bedrijf houdt van uitdagingen. Cruciaal voor hem is dat NORD een betrouwbare partner moet zijn in het vinden van oplossingen voor alle vragen en noden van de klanten. Kwaliteit staat daarbij altijd centraal. Hij illustreerde dit met een aantal succesvolle voorbeelden van NORD-projecten bij klanten uit de landbouw, stadsurbanisatie en e-business logistiek.

Dat NORD de mossel- en oesterspecialist Krijn Verwijs uitkoos voor een bedrijfsbezoek had een goede reden want de klanten zagen daar de motorreductoren van NORD die behandeld zijn met de nieuwe anti-corrosiebehandeling nsd tupH (Sealed Surface Conversion System). De speciale, geheime oppervlaktebehandeling met titanium maakt aluminium net zo corrosiebestendig als roestvrij staal en dat is nodig want bij Krijn Verwijs - waar oesters en mosselen worden verwaterd, gereinigd en verpakt - tast het zoute zeewater alles aan.

De oppervlaktebehandeling van NORD is een uitstekende anticorrosieve behandeling voor tandwielkasten, motoren, frequentieomvormers en motorstarters in een gegoten aluminium behuizing voor washdown applicaties. Het is geen coating, maar een oppervlaktebehandeling die een beschermende laag creëert die zich permanent hecht aan het substraatmateriaal. In tegenstelling tot verf of coating kan het niet losraken of afbladderen. 

Zakendoen in België

NORD België opereert vanuit Zandhoven en de Benelux divisie wordt aangestuurd vanuit Hillegom. Frits Nagtegaal, directeur van NORD DRIVESYSTEMS Benelux vertelde dat hij geniet van het zakendoen in België. ‘Op zakelijk vlak zijn er toch grote verschillen met Nederland, want hier zijn er formele en beleefde omgangsvormen en doen we zaken tijdens een diner en niet met een broodje en een glas melk, zoals in Nederland.’ NORD heeft in België dan ook een autonoom team, geleid door country manager Tom Van der Poel, zodat de klanten kunnen rekenen op een persoonlijke service.

Foto: Het NORD DRIVESYSTEMS-team in België met centraal CEO Jutta Humbert.

www.nord.com

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina