Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het nieuwe nummer 213 van Automation Magazine heeft als centraal thema 'The Smart Factory, Digitaal Produceren.’

Elk bedrijf beschikt vandaag de dag over een enorm volume aan data. De echte waarde ervan wordt pas duidelijk wanneer deze ‘big data’ worden omgevormd tot intelligente of ‘smart data.’ Die data geven het bedrijf een beter inzicht in het verloop van alle productieprocessen.

Meten is weten en met de juiste informatie kan het management de kwaliteit van de besluitvorming – en bijgevolg ook van de operationele efficiëntie – verhogen. Transparante processen laten toe om de juiste beslissingen te nemen op het vlak van planning en de optimalisatie van industriële maakprocessen. De sleutel voor dit meten is het Internet of Things (IoT) waarmee mensen en machines worden verbonden. 

Communicatie – digitale verbondenheid – is dus cruciaal. De grote spelers in de markt noemen dit de ‘connected enterprise’ (Rockwell Automation) of de ‘digital factory’ (Siemens). Zij willen de bedrijven helpen met het ontginnen (lees: verzamelen en interpreteren) van die data. 

Siemens werkt hierbij met een ‘digital twin’, een softwarematige identieke kopie van een fabriek waardoor je simulaties kan maken voor de gebruikte of toekomstige productieprocessen. Een digital twin van de fabriek laat toe om design, assets en meetgegevens in real time, tijdens het functioneren en het onderhoud te combineren, en op die manier waarde te creëren over de volledige levenscyclus van de fabriek – van geïntegreerde engineering tot geïntegreerde operations, predictief onderhoud en service.

Automation Magazine is in België marktleider inzake informatie over industriële automatisering en aandrijftechnieken. Het verschijnt vier keer per jaar en een abonnement op de printversie is gratis.

Indien u de digitale versie van dit magazine online wil lezen dan kan u op de onderstaande cover van het nieuwe nummer 213 klikken. 

213 25NL

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina