Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Maar liefst 610.000 ton aardappelen per jaar, of 571 volle Olympische zwembaden. Dat zijn de indrukwekkende cijfers die aardappelproducent Agristo presenteert, dit door een hypermoderne productiesite in Wielsbeke. 

Ook een wereldspeler als Agristo heeft soms de hulp nodig van op maat gemaakte machineonderdelen. De naam Agristo doet bij het grote publiek misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar als je weet dat het Harelbeekse bedrijf in totaal 820 medewerkers telt en actief is in 115 landen wereldwijd dan is het omzetcijfer van 430 miljoen geen verrassing. 

Agristo is specialist in het verwerken van aardappelen voor private labels. De site in Wielsbeke is de nieuwste aanwinst van het snelgroeiende bedrijf. De vroegere fabriekshallen van Unilin maakten er plaats voor een state-of-the-art frietfabriek. Met ondersteuning van Desmet Engineering. Zowel voor herstellingen, technische ondersteuning als voor optimalisaties van bestaande machines. 

Upgrade in RVS 

Onder andere voor een upgrade voor de droogtapijten ging Stéphane Van Den Bogaerde, manager van de technische dienst bij Agristo, bij Alain Vervaeke van Desmet Engineering te rade. Na de ontvangst en het wassen, worden de aardappelen via een rollende band met vilten tapijten gedroogd. Het tapijt neemt het vocht op en voert het onderaan weg.

‘De rollen van het tapijt krijgen het daardoor zwaar te verduren. Standaard rollen gaan amper 2 maanden mee. Maar als je weet dat één rol vervangen 2 uur duurt en dat er 28 rollen zijn, weet je ook dat dit een tijdrovend werk is’, klinkt het bij Agristo.

De machineleverancier heeft geen oplossing voor de snelle slijtage. Dus zochten de ingenieurs van Desmet Engineering naar een alternatief: een verbeterde versie van de rollen in roestvrijstaal met dubbele dichtingen en RVS-lagers. De op maat gemaakte rollen worden op dit moment volop getest. Als de verwachtingen worden ingelost, zal elke rol worden vervangen door de op maatgemaakte versie van Desmet Engineering.

www.desmetengineering.be

www.agristo.com

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina