Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Een fabriek waarvan alleen de vloer, het dak en de muren vast zijn en al de rest kan flexibel worden veranderd. 

Dat is het einddoel van Bosch Rexroth. Resultaat voor de klant: een aanzienlijke sneller productieproces en de wendbaarheid om vlot in te spelen op een voortdurende wijzigende marktvraag. 

Het ‘Factory of the Future’-verhaal wordt op de WoTS-stand bij Rexroth sterk visueel voorgesteld door ‘enablers’ in de vorm van een dataverzamelpunt (door sensoren), een flatscreen (symbool voor een server met ‘Active Cockpit’ die data moet inzichtelijk maken) en een cobot (software die de flexibele productie stuurt). 

‘De toekomst is een fabriek waarvan alleen de vloer, het dak en de muren vast zijn. De rest in de fabriek is allemaal flexibel en compatibel’, legt Factory Automation Manager Ron van de Wiel uit. Dergelijke ‘fabriek van de toekomst’ moet immers klaar zijn voor een flexibele massaproductie op maat. 

Op de stand ook een voorbeeld van een Rexroth APAS – een Automatic Production Assistant – met name de Rexroth cobot (van KUKA makelij) met een payload capaciteit van 10 kilo die eenvoudig, veilig en kostenefficiënt werkt en voorzien is van een sensorhuid om botsingen te vermijden.

De multinational heeft ook een nieuwe branding klaar waarbij de merknaam Rexroth kleurrijker is gemaakt en meer op het voorplan komt met als baseline ‘A Bosch Company.’

www.boschrexroth.com

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina