Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Ultimaker, marktleider voor desktop 3D-printen, is gecertificeerd met ISO 9001: 2015 voor kwaliteitsmanagement en ISO 14001: 2015 voor milieumanagement.

Dit is gebaseerd op een strikte, bedrijfsbrede audit van de BSI Groep Nederland.

Deze erkenning bevestigt de toewijding van Ultimaker aan kwaliteits- en milieumanagement en geeft klanten het vertrouwen dat Ultimaker de juiste leverancier is voor professionele 3D-printtoepassingen. 

De certificeringen

De ISO 9001:2015 certificering vereist dat een organisatie een end-to-end kwaliteitsmanagementsysteem heeft. Het demonstreert dat het bedrijf producten en diensten levert die voldoen aan de behoeften van de klant en aan de toepasselijke wettelijke en reglementaire vereisten. De effectieve toepassing van dit systeem verhoogt de klanttevredenheid. De ISO 14001:2015 certificering vereist dat een organisatie milieuverantwoordelijkheden beheert volgens de nieuwe High Level Structure (HLS), die van toepassing is op alle managementsystemen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam ondernemen. 

Hoge mate van compliance

De certificeringen onderstrepen de focus van Ultimaker op risicogebaseerde bedrijfsvoering en continue verbetering. De auditors van BSI vonden bij Ultimaker geen grote non-conformiteitem en één kleine non-conformiteit. De laatstgenoemde werd vóór de certificering nog gecorrigeerd. De auditors merkten op dat ze zelden hebben meegemaakt dat een relatief jong bedrijf al zo’n hoge mate van compliance heeft bereikt. Ze ontdekten daarnaast dat Ultimaker een unieke best practice binnen deze sector toepast: het visueel communiceren van gegevens die de consistentie van metingen en tests aantonen. 'Het BSI-team was enthousiast om Ultimaker te ondersteunen bij het behalen van deze twee felbegeerde certificeringen', zegt Okke Jansma, auditor bij de BSI Group. 'De prestatie toont de toewijding van Ultimaker aan het leveren van een klantervaring van wereldklasse. Daarnaast laten deze certificeringen zien dat Ultimaker producten levert die voldoen aan de hoogste normen van milieubeheer. We waren vooral onder de indruk van de volwassenheid van het managementsysteem en de gretigheid van het bedrijf om te verbeteren. Dat zorgt voor snelle vooruitgang.'

Foto: Paul Heiden en Jos Burger met de certificaten

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina