Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Duranmatic introduceert van haar Zweedse leverancier HMS een nieuwe serie Anybus IIoT gateways.

Waar de X-Gateway van Anybus een koppeling biedt tussen 2 industriële netwerken, zijn de nieuwe Communicator modellen bedoeld om bestaande RS232/422/485 apparatuur via OPC UA / MQTT te verbinden aan IT-netwerken en Cloud services. 

De Anybus Communicator IIoT gateway is bedoeld om seriële apparatuur aan een MQTT of OPC-UA monitoring systeem te verbinden zonder de noodzaak om iets aan deze (meestal bestaande) apparaten iets te wijzigen. De gateway hoeft slechts  aangesloten en geconfigureerd te worden. Er is geen specifieke programmeerkennis voor nodig.

Anybus Communicators zijn bewezen en betrouwbare protocol converters welke industriële automatiseringsproducten zonder netwerk aansluiting  verbinden met IIoT systemen. De nieuwe gateways verzorgen een intelligente protocolconversie en presenteren de seriële data als OPC-UA of MQTT gelabelde IIoT data.

De Communicator is een standalone gateway in een degelijke IP20 behuizing, geschikt voor DIN-rail montage en wordt gevoed met 24 VDC. Ze kunnen bijna alle bestaande seriële protocollen verwerken waaronder Modbus RTU, ASCII, DF1 en andere  gepatenteerde “Query/Response” of “Produce/Consume” protocollen.

Veelgebruikte industriële apparatuur waarbij seriële communicatie nog steeds een rol speelt zijn frequentieregelaars, sensoren, actuators, HMI schermen, barcode lezers, weegschalen & RFID lezers. 

 Voordelen:

  • Bespaart machinebouwers en fabrikanten tijd voor het integreren van een IIoT-interface
  • Staat systeemintegrators toe oudere automatiseringsapparaten achteraf aan te passen met de nieuwste IIoT-communicatieprotocollen
  • Vereist geen hardware- of softwarewijzigingen aan de aangesloten apparatuur
  • Voert volledige seriële protocolconversie uit
  • Intelligente I/O-datamapping binnen de Communicator maakt het mogelijk dat zelfs apparaten met trage seriële communicatie zonder enige beperking aan het bovenliggende netwerk kunnen worden geïntegreerd
  • Mogelijkheid om tot 31 deelnemers op 1 Communicator aan te sluiten
  • Geïntegreerde e-mail client, FTP-server en geïntegreerde webserver voor diagnose en gegevensvisualisatie

www.duranmatic.nl

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina