Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Vansichen Linear Technology uit Hasselt heeft een custom made robottrack ontworpen voor de M-2000iA/2300 van FANUC.

Deze FANUC robot'arm' kan tot 2.300 kilo tillen en is daarmee de grootste en sterkste productierobot ter wereld want hij heeft met zijn zes assen een bereik van 3.734 mm. Door die robot op een zevende as (de track) te plaatsen, vergroot de reikwijdte immens.

Een demo-model van de nieuwe robottrack werd voorgesteld bij de constructiewerkplaats Pollers & Zonen NV in Heusden-Zolder.

'Producten met een gewicht van ongeveer 2 ton hebben vaak afmetingen waarbij het standaardbereik van de robot onvoldoende is. De track die tentoongesteld staat bij Pollers is er een van 12 meter. Maar in theorie kunnen die tracks tot 100 meter lengte gebouwd worden', aldus Maxime Vansichen, Managing Director van Vansichen Linear Technology. 'De FANUC robot heeft zelf een bereik van bijna 4 meter, maar zware lasten zoals wagens worden maar zelden zo kort verplaatst. Om dat bereik uit te breiden, creëerden we een track van 12 meter. De tracks bestaan telkens uit stukken van maximum 6 meter en kunnen eenvoudig aan elkaar bevestigd worden.'

De FANUC robot weegt ongeveer 12 ton en de track nog eens 14 ton, in totaliteit dus goed voor zo’n 26 ton. Twee ingebouwde motoren drijven de robot aan over 1 tandheugel om zo over de track te bewegen (bij kleinere robots is dat 1 motor). Het grote voordeel van deze track is dat de robot aan 100% capaciteit kan blijven werken tijdens het voortbewegen op de track. De robot kan een indrukwekkende snelheid halen op de track van 1 meter/seconde.

Meer informatie over dit project leest u in het nieuwe nummer 216 van Automation Magazine begin juni.

Foto vlnr: Maxime Vansichen, Thomas Vansichen, Jeroen Kums van Pollers en FANUC sales manager Kris Jans.

www.pollers.be

www.vansichen.be

www.fanuc.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina