Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De jaarlijkse hoogmis van IOT in België gaat op woensdag 19 juni door in het Mechelse Lamot Congres Center. 

Het staat inmiddels vast dat de globale IOT (Internet of Things) markt een enorm potentieel heeft.

Een studie van IOT Analytics verwacht een groei van de wereldwijde IOT-markt, van 134 miljard Euro in 2018 naar ruim 1.393 miljard in 2025. Ruim 21% van deze markt heeft betrekking op toepassingen van IOT in de industrie, wat men de laatste jaren Smart Industry of Industry 4.0 is gaan heten. Zowel industrie, als dienstensector en overheden hebben er bijgevolg alle belang bij om actief te blijven uitkijken naar de opportuniteiten die IOT hen kan bieden.

Met telkens bijna 1.000 bezoekers is de IOT Convention de grootste IOT-conferentie van de Benelux. Bedrijven, overheden en diensten-organisaties maken kennis met top-experten en de laatste trends in de 4 jaar-thema’s Smart Cities, Smart Mobility, Smart Living en Smart Industry.

Voor het eerst slaan Brewery of Ideas, organisator van de IOT Convention en 3IF.be de handen in mekaar en zal de IOT Convention Europe ook de 5de editie van de 3IF.be Industry 4.0 Conferentie hosten.3IF.be is een Vlaamse initiatief, ondersteund door het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen (VLAIO), dat zich in de eerste plaats richt naar de Vlaamse productiebedrijven en gerelateerde organisaties. 3IF.be brengt op een collectieve manier inzichten voor industrie 4.0, industrial IOT en de digitale transformatie die daarmee gepaard gaat.

Peter Buelens, CEO van Brewery of Ideas, die met zijn team organisator is van deze conferentie licht toe: ‘We blijven focussen op de 4 belangrijkste toepassingsdomeinen van IOT, met name Smart Cities, Smart Mobility, Smart Living en Smart Industry. Maar onze samenwerking met 3IF.be laat toe om dit jaar extra aandacht te geven aan het enorme potentieel van IOT in de maakindustrie. Het staat inmiddels vast dat slimme sensoren en draadloze connectiviteit, zowel voor steden, als in mobiliteit, het beheer van gebouwen als industrie een pak nieuwe kansen zal creëren. Het gaat hier over innovatie met een directe impact op zowel burger, als de omgeving, maar ook op de economische rentabiliteit van bedrijven.’

De Internet of Things Convention en de 3IF.be Industry 4.0 Conferentie richten zich op gemeenten, openbare instellingen, industrie en diensten die hun bestaande aanbod willen ‘IOT-iseren’ of die slimme oplossingen willen introduceren om de kwaliteit van hun diensten op te trekken. Eens te meer brengt deze conferentie alle experten en bedrijven uit deze sector samen voor een intensieve ééndags-conferentie. 

Ulrich Seldeslachts, CEO van 3IF.be: ‘Wie zicht wil krijgen op de laatste trends of wie op zoek is naar expertise en ondersteuning mag niet op deze conferentie ontbreken. Niemand wil deze trein immers missen. En op dezelfde manier wil de conferentie zowel industrie, alsook beleidsmakers en besturen laten kennis maken met het potentieel van IOT en de toegevoegde waarde van een actieve IOT-strategie.’

De organisatoren van de Internet of Things Convention kunnen rekenen op de steun van enkele belangrijke partners, zoals AGORIA, VVSG, Imec, Stad Mechelen, Universiteit Antwerpen, Solvay Business School, Mart Cities Vlaanderen, IOT.be, ISACA, Sirus en het European Space Agency (ESA). 

De conferentie speelt zich af in vijf zalen en volgt 4 tracks: 

Smart Mobility: gaat over het belang van verbeterd en duurzaam (openbaar) vervoer, toegangkelijkheid, veilig verkeer, potentieel van drones, enz. 

Smart Cities: mikt op uitdagingen zoals milieuverontreiniging, bescherming van het milieu, duurzaam  resource management, betere dienstverlening aan de burger, enz.

Smart Living: behandelt wonen en leven, het automatiseren van gebouwen, smart working, gezondheid, veiligheid, architectuur, enz 

Smart Industry: gaat dieper in op het gebruik van sensoren, draadloze communicatie en data om de efficiëntie en de kwaliteit van productieprocessen te verhogen en kosten te drukken 

Waar en wanneer?

Internet of Things Convention Europe & Industry 4.0 Conference vindt plaats op woensdag 19 juni, in het Lamot Congres Center, in hartje Mechelen. Deelnemers zijn welkom vanaf 8:30 uur, de conferentie zelf start om 9:30 uur.

www.IOT-Convention.be 

  

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina