Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Connectiviteit op alle niveaus. Festo maakt het mogelijk met een automatiseringsplatform dat uit diverse hoogwaardige elektrische componenten bestaat.

Bijvoorbeeld de servo drive CMMT-ST die als het kleinere broertje van de CMMT-AS ideaal is voor het realiseren van een budgetvriendelijk, performant positioneersysteem. Compact uitgevoerd zodat hij ook geschikt is voor toepassingen waar de inbouwruimte beperkt is.

Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. Voor een elektrische aandrijving is het dan ook belangrijk dat alle componenten maximaal presteren maar tevens dat zij optimaal op elkaar zijn afgestemd. Om die reden ontwikkelde Festo een compleet programma waarvan de elektrische componenten zich stuk voor stuk meer dan bewezen hebben en elkaar maximaal versterken.

Extra Low Voltage

Eén van deze componenten is de servodrive CMMT-ST. Als kleine broertje van de CMMT-AS is deze component specifiek ontwikkeld voor positioneertaken zoals eenvoudige punt-tot-punt bewegingen, maar evenzeer complexe, geïnterpoleerde bewegingen die weinig vermogen vragen. Typisch tot 300 W. Binnen het complete programma van Festo werkt hij onder meer optimaal samen met stappenmotoren met of zonder encoderterugkoppeling zoals de EMMS-ST. 

De CMMT-ST verschilt van zijn grote broer met betrekking tot het vermogen, afmetingen en prijs. Verder is hij op dezelfde manier aan te sturen en maakt gebruik van hetzelfde communicatieconcept. Dit betekent onder andere dat beide typen probleemloos naast elkaar kunnen werken; bijvoorbeeld voor het aandrijven van respectievelijk grote en kleinere assen. Ook de functionele elementen, het veiligheidsniveau en het gebruikte softwareplatform zijn gelijk. De ST-uitvoering is alleen nóg compacter, significant goedkoper en door de ‘Extra Low Voltage’ extra veilig.

Communicatie

Voor een optimale integratie in Industrie 4.0 oplossingen is de servodrive CMMT-ST te combineren met Ethernet gebaseerde bussystemen. Hiermee is hij onder andere direct te integreren in de bestaande systeemomgeving van verschillende machinebouwers en PLC platformen. Inbedrijfstellen is een fluitje van een cent en kost slechts enkele minuten door gebruik te maken van de Festo Automation Suite.

www.festo.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina