Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Brewery of Ideas, organisator van de jaarlijkse hoogmis van IoT in België, sluit een samenwerkingsakkoord met het Mechelse IxorTalk voor het gebruik van een door haar ontwikkelde en op IoT gebaseerde toegangscontrole. 

Alle deelnemers aan de 4de editie van de Internet of Things Convention op 19 juni in Mechelen zullen een op IoT-technologie gebaseerde toegangsbadge op hun smartphone ontvangen.

Hiermee realiseert Brewery of Ideas, de organisator van deze conferentie, naar eigen zeggen een wereldprimeur. Met de badge – onderdeel van de Udini technologie ontwikkeld door het Mechelse IxorTalk - melden de deelnemers zichzelf aan wanneer ze op op 19 juni in het Lamot Congress Center in Mechelen toekomen. Gedaan dus met de klassieke e-mails, tickets of QR-codes. De Udini toegangsbadge werkt als een contactloos toegangssysteem op elke smartphone.

Van zodra een deelnemer op de conferentie toekomt zal hij via zijn smartphone worden aangemeld, waarna automatisch zijn of haar de deelnemersbadge wordt afgedrukt.

Udini is een flexibele, eenvoudige en innovatieve oplossing voor digitaal toegangs-beheer. Gebruikers hebben via een badge op hun smartphone op elk gewenst moment fysieke toegang tot diverse faciliteiten. De beheerder kan op afstand en in real time toegangsrechten toekennen, aanpassen en verwijderen via de management interface.

Peter Defreyne, manager van IxorTalk: ‘Het is een oplossing waaraan we ruim een jaar hebben ontwikkeld en die zich vooral richt op toegangsbeheer van parkings, flexkantoren, fietsenstallingen, sportaccommodaties, scholen, kantoren, overheids-gebouwen, enz. Gebruikers hebben via een badge op hun smartphone op elk gewenst moment fysieke toegang tot diverse faciliteiten. De beheerder kan op afstand en in real time toegangsrechten toekennen, aanpassen en verwijderen via de management interface. We hebben Udini pas op 9 mei 2019 gelanceerd. Inmiddels werden ook al enkele pilootprojecten opgestart, bij o.m. Q-Park, WATT, Tormax, Ixor, Salto en WPS. De samenwerking met Brewery of Ideas en de IoT-Convention is voor ons een unieke gelegenheid om de eenvoud en flexibiliteit van onze oplossing te tonen aan een breed en door IoT begeesterd publiek. We kijken hier erg naar uit.’

Peter Buelens, CEO van Brewery of Ideas is eveneens zeer in de wolken over de samenwerking: ‘Onze conferenties kunnen met deze oplossing een nieuwe, toekomstgerichte toegangservaring aanbieden. Bovendien past deze ‘in real time’-toepassing van op IoT-gebaseerde technologie voor de volle 100% bij de opzet van deze conferentie. On top of that werd dit stukje technologie dan nog ontwikkeld in Mechelen, waar deze conferentie doorgaat. We zijn ervan overtuigd dat op 19 juni a.s. heel wat potentieel geïnteresseerde bedrijven en instanties de conferentie in Mechelen zullen bijwonen om deze IoT-oplossing te komen ontdekken!’.

De Internet of Things Convention Europe & Industry 4.0 Conference vindt plaats op woensdag 19 juni, in het prachtige Lamot Congres Center, in hartje Mechelen. Deelnemers zijn welkom vanaf 8:30. De conferentie zelf start om 9:30.

De conferentie speelt zich af in vijf zalen en volgt 4 tracks:

Smart Mobility: gaat over het belang van verbeterd en duurzaam (openbaar) vervoer, toegankelijkheid, veilig verkeer, potentieel van drones, enz.

Smart Cities: mikt op uitdagingen zoals milieuverontreiniging, bescherming van het milieu, duurzaam  resource management, betere dienstverlening aan de burger, enz.

Smart Living: behandelt wonen en leven, het automatiseren van gebouwen, smart working, gezondheid, veiligheid, architectuur, …

Smart Industry: gaat dieper in op het gebruik van sensoren, draadloze communicatie en data om de efficiëntie en de kwaliteit van productieprocessen te verhogen en kosten te drukken

Alle aanwezige bedrijven en instellingen hebben ook een klein standje in de ‘exhibiton village’ waar de deelnemers aan de conferentie met hen kunnen kennismaken.  

3IF.eu, LSEC en Flanders Make besteden een volledige voormiddag aan het toelichten van hun door de Europese Commissie ondersteund financierings-programma dat ondermeer KMO’s moet stimuleren om de stap te zetten naar het inzetten van robots en Industry 4.0.

Het TRINITY project is een door de Europese Commisie gefinancierd project dat erop mikt de wendbaarheid en innovatiemogelijkheden van de Europese maakindustrie te verbeteren. Het project brengt expertise samen van verschillende Europese experts in Robotica, IoT en Cyber Security. Binnen het project zullen een aantal innovatieve en inspirerende gebruikscases in de (maak)industrie gefinancierd worden. Iedere gebruikscase kan via TRINITY een financiering tot 300.000€ verkrijgen. 

Tijdens een uitvoerige workshop zal Flanders Make een aantal ideëen aanreiken rond 'Agile Manufacturing', Robotica en IoT. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op het financieren en het type case dat hiervoor in aanmerking komt. Hierop volgt een interactieve sessie waar deelnemers hun noden voor een 'Agile' productieproces kunnen delen. Anderzijds kan feedback worden gegeven op de call onderwerpen.

Wie al een projectconcept of -idee heeft, kan dit tijdens de interactieve sessie ook pitchen waarop de aanwezige specialisten meteen feedback kunnen geven.

Meer informatie vindt u op http://trinityrobotics.eu/ en https://www.flandersmake.be/nl/events/trinity-workshop of https://www.3if.be/

Tickets, agenda en sprekers vindt u op www.IOT-Convention.be.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina