Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het Damiaaninstituut is de eerste school die samenwerkt met de Geysen Academy.

De ‘Geysen Academy’ is officieel geopend. In dit in house opleidingscentrum leidt het servicebedrijf het komende jaar 650 techniekers en studenten op.

Van het pronkstuk – een ‘miniatuurfabriek’ die alle mogelijke technieken op schaal nabootst – bestaat ook een mobiele versie. Op deze manier wil Geysen dit jaar 10.000 mensen warm maken voor techniek en/of bijscholen tot onderhoudstechnieker. 

Groeibedrijf Geysen uit Westerlo – wiens onderhoudstechniekers bijspringen in heel wat bedrijven – zoekt op korte termijn 70 extra werknemers. Op langere termijn reikt de ambitie nog verder. Dit jaar studeren er aan het technisch middelbaar onderwijs in Vlaanderen echter maar 1.400 leerlingen af met het juiste diploma (nvdr. elektromechanica, industrieel onderhoud of industriële elektriciteit). Ondertussen staan er 24.000 vacatures voor dergelijke jobs open. Hoewel de overheid maatregelen neemt om deze kloof te dichten, besloot Geysen dan ook actie te ondernemen. 

Geysen lanceert een eigen 'Academy.' Enerzijds mogen leerkrachten en studenten gebruik maken van de infrastructuur in de Geysen Academy, anderzijds is het mogelijk om de mobiele unit aan te vragen. 

Kennismaken met nieuwste technieken

De eerste partner is het Damiaaninstituut uit Aarschot: 'Het is cruciaal dat leerlingen tijdens hun opleiding in aanraking komen met de nieuwste technieken. Natuurlijk is het onbegonnen werk om in elk schoolgebouw een hypermoderne installatie te voorzien. Om voeling te houden met de recente evoluties, smeden we dan ook banden met bedrijven. Damiaaninstituut is Geysen dankbaar dat het ons de kans geeft om gebruik te maken van de Academy. Op die manier proeven ook van de technische expertise binnen het bedrijf. Die inzichten helpen ons om ons lessenpakket en onze richtingen up to date te houden', legt Elke Peeters (technisch adviseur coördinator - kortweg TAC – in het Daminaaninstituut) uit. 

Vergeet de vuile overall

Het Damiaaninstituut telt meer dan 500 leerlingen in technische en beroepsrichtingen. Hun studiegebied varieert van industriële wetenschappen, elektriciteit-elektronica en elektromechanica tot mechanische vormgevingstechnieken, elektrotechnieken en koel- en warmtechnieken.Een 70-tal studenten zal een gerichte opleiding volgen bij Geysen, en Yentl Hendrickx is één van hen: 'Mensen denken nog te vaak in clichés over technische jobs. Als technieker werk je heus niet de hele dag in een vuile overall aan een hongerloon. Gelukkig heb ik een ouder broer, die het pad voor mij geëffend heeft. Hij volgde een technische richting en volgt op dit moment een masteropleiding informatica. Dat toont aan wat ik eigenlijk al langer wist: vandaag de dag zijn er voor technisch geschoolde jongeren heel wat leuke, uitdagende jobs met groeipotentieel.'

www.geysen.be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina