Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

NORD DRIVESYSTEMS toonde nieuwe producten op de FMB 2019.

Van 6 tot en met 8 november 2019 nam NORD DRIVESYSTEMS deel aan de FMB in Bad Salzuflen.

Als 'The Supplier Show for Mechanical Engineering' omvat de FMB het complete spectrum van de machine- en installatiebouw, waarbij de aandrijftechniek een centrale rol speelt.

Tot de hoogtepunten die NORD presenteert behoren een nieuwe synchroonmotor met een aanzienlijk verbeterde energie-efficiëntie, een nieuwe generatie schakelkastregelaars en een PROFIsafe module voor de functionele veiligheid van installaties en machines.

De nieuwe IE5+ motor van NORD biedt een hoge vermogensdichtheid en zal in eerste instantie in een vermogensbereik van 0,25 tot 1,1 kW op de markt worden gebracht. De energiezuinige permanentmagneet synchroonmotor van de nieuwste generatie heeft aanzienlijk minder verliezen dan de huidige IE4 serie. De ongeventileerde gladde motor realiseert zijn hoge efficiëntie, die soms fors uitstijgt boven de rendementsklasse IE5, via een groot koppelbereik - en is optimaal geschikt voor gebruik in deellastbereik.

De compacte IE5+ motor biedt een hoge vermogensdichtheid bij minder inbouwruimte en wordt in eerste instantie in een vermogensbereik van 0,25 tot 1,1 kW met een continu koppel van 1,6 tot 4,8 Nm op de markt gebracht. Het motorconcept zal geleidelijk worden uitgebreid met meer bouwgroottes en vermogens. De motor is ideaal voor gebruik in hygiënisch gevoelige en ruwe omgevingen, omdat hij gemakkelijk te reinigen is, corrosiebestendig is en afwasbaar. De nsd tupH tupH oppervlaktebehandeling en IP69K beschermingsklasse zijn beschikbaar. Standaard is een encoder geïnstalleerd in een schadebestendige behuizing; optioneel kan een mechanische rem worden geïntegreerd.

De nieuwe IE5+ motor kan als modulair systeem worden gecombineerd met NORD reductoren en aandrijfelektronica en is leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2020.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina