Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Productiebedrijven worstelen vandaag met de transitie van een analoge naar digitale productie. 

De technologieën zijn voorhanden, maar ze staan voor heel wat uitdagingen. Hoe connecteren ze bijvoorbeeld hun machines aan elkaar, hoe introduceren ze nieuwe 4.0 technologieën in hun  machinepark? Hoe digitaliseren ze hun productielijn?

Sirris, het centrum van en voor de technologische industrie, heeft daarom in Hasselt en in Luik een pilootfabriek opgezet. Bedrijfsleiders van Belgische kmo’s kunnen er samen met experten van Sirris al die nieuwe technologieën zonder risico’s uittesten en hun productielijn nabootsen in een veilige omgeving. In Luik ontdekken bedrijven alles rond 3D-printing, het digitale product pasport en kwaliteitsbewaking, terwijl Hasselt hen toont hoe ze hun productieprocessen kunnen digitaliseren en connecteren.

De officiële opening van de pilootfabriek aan het Wetenschapspark 9 in Diepenbeek gebeurde op 7 november. Walter Auwers, Business Unit Manager Advanced Manufacturing, lichtte de uitdagingen van Belgische productiebedrijven en troeven van de pilootfabriek toe. Vervolgens was er een rondleiding met demonstraties in de pilootfabriek door Peter ten Haaf, Program Manager Precision Manufacturing bij Sirris. De genodigden ontdekten met hem via concrete voorbeelden hoe bedrijven hun  productieprocessen kunnen integreren en connecteren en zo hun productielijn kunnen digitaliseren.

www.sirris.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina