Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Wiegel Transport Equipment toont op de vakbeurs Transport Compleet 2020 de schroefcompressor MX12 van Mouvex voor de eerste keer ‘live’ aan het publiek.

Getoond wordt verder de, in RVS uitgevoerde, compacte STX2-pomp van Blackmer voor het verpompen van Adblue® en de slechts 26,5 kilogram wegende B200-compressor van Mouvex.

De MX12, geschikt voor het transport van droge bulk, als kunststoffen, diervoeding, granulaten of poeders, is te zien als een compleet opgebouwde bulksilocompressor, met een geluidsdemper, een overdrukventiel en een oliekoeler. Met een doorstroming van 1.130 m3/u is deze compressor met een gewicht van slechts 110 kilogram de lichtste in zijn soort. De uitgaande aandrijfas van dit nieuwe model kan op diverse manieren worden gepositioneerd, doordat de behuizing, het schroefpakket en de aandrijfmodule zijn ontwikkeld als een modulair systeem. De MX12, leverbaar in 2 uitvoeringen, werkt met een persluchtdruk van 2,5 bar en kan afhankelijk van het type PTO met één of meerdere reductiestappen worden uitgevoerd. Het toerenbereik van de S-uitvoering varieert van 1500 tot 2000 omw/min als de compressor rechtsom draait en van 1800 tot 2400 omw/min als deze linksom draait. Bij de N-uitvoering is dit volledig omgekeerd, omdat de aandrijfas aan de achterzijde van de behuizing zit. Doordat de hoek van cardanas bij beide uitvoeringen is verkleind, lenen deze modellen zich bij uitstek voor inbouw aan de binnenzijde van een 6x2 truck. Qua betrouwbaarheid is dit nieuwe model vergelijkbaar met de Typhon II van Mouvex.

Een andere interessante nieuwkomer is de RVS transportpomp uit de STX-serie van Blackmer voor het verpompen van Adblue. Dit model is eveneens leverbaar in twee uitvoeringen, te weten de STX2 en STX3. De modellen uit deze serie zijn speciaal ontwikkeld om in een kort tijdsbestek Adblue-vloeistof te kunnen verpompen. Zo kan een tankinhoud van 22.700 liter met behulp van een STX3-pomp worden verpompt in minder dan 24 minuten. Afhankelijk van het gekozen model en de viscositeit van de vloeistof, varieert de pompcapaciteit van 60 l/min bij een toerental van 350 omw/min, 946 l/min bij een toerental van 800 omw/min tot 310 l/min bij een toerental van 1.200 omw/min. Doordat de schotten van dit pomptype niet vervaardigd zijn van metaal, kan de pomp voor een korte tijd probleemloos droog lopen, zonder dat er een beschadiging optreedt. De werkdruk van alle modellen uit bovengenoemde serie bedraagt 8,6 bar. Tot slot is op de stand de, inmiddels bekende, B200 schroefcompressor te zien. Deze compressor is ontwikkeld voor het verpompen van nagenoeg alle type vloeistoffen, variërend van (levensmiddelen) oliën, glycolen, glycerines tot chocolade en grondstoffen voor sapverwerking. Aandrijving kan geschieden op drie  manieren, namelijk door middel van een aandrijfas, een hydraulische motor of rechtstreeks gemonteerd op de PTO van het voertuig.

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina