Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo, heeft de namen van de winnaars bekendgemaakt van hun 3D printing wedstrijd.

Kamp C organiseerde de wedstrijd om inspirerende objecten en bouwelementen te verzamelen die geprint kunnen worden met de 3D-printer.

Kamp C daagde architecten, ontwerpers en studenten uit om 3D-betonprinten in de bouwsector te integreren. Hiervoor lanceerde het een wedstrijd op zoek naar creatieve ontwerpen die 3D-printbaar zijn.

Kamp C is in België een pionier voor het 3D-printen in de bouw. Het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw beschikt sinds vorig jaar over de grootste 3D-betonprinter in Europa en printte onlangs als eerste wereldwijd een woning van twee verdiepingen uit één stuk.

Er konden projecten ingediend worden in twee verschillende categorieën: enerzijds ruwbouw- en buitentoepassingen en anderzijds interieurtoepassingen. Voor studenten was er een aparte categorie.

In de categorie interieur won Iman Hadzhivalcheva uit het Nederlandse Enschede bij zowel de jury als het publiek. TEN Agency uit Kortrijk deed hetzelfde in de categorie ruwbouw. Student Quinten de Korte uit het Nederlandse Uithoorn won bij de vakjury, Douwe Wouters uit Niel kaapte bij het publiek de eerste plaats weg.

De laureaten zullen hun inzendingen later echt geprint zien worden door een reuzegrote 3D-betonprinter op Kamp C in Westerlo.

www.kampcdaagtuit.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina