Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Motorenfabrikant WEG is een samenwerking aangegaan met REPSOL om een 40 jaar oude ABB-machine te vervangen door een elektromotor om de hypercompressor van REPSOL te kunnen activeren.

Ondanks het feit dat het vervangen van oude motoren verscheidene problemen met zich meebrengt, wist WEG met succes een elektromotor met bekrachtigingsgenerator te leveren aan de Portugese divisie van REPSOL in Sines.

Het project, dat bestond uit de ontwikkeling en implementatie van een synchrone motor (exp, 7,2 MW, 30-polig) en een bekrachtingsgenerator, werd vereist om een geïntegreerde en beveiligde automatiseringsoplossing te leveren voor de hypercompressor van REPSOL. De nieuwe motor (SEL 2000, 7,2 MW, 200 tpm, 6 kV, 50 Hz) werd geleverd voor een lijn 2-PEBD ethyleen hypercompressor, die een maximale druk van 2000 bar produceert.

Het project vereiste het ontwerpen, bouwen en leveren van een elektromotor en het verwijderen van de oude motor. Hiervoor moesten enkele procedures worden doorlopen, te beginnen met het verwijderen, verpakken en opslaan van de bestaande motor. 

Het vervangen van een oudere motor die meer dan 40 jaar geleden werd geïnstalleerd is geen gemakkelijke klus. WEG begon met een gedetailleerde analyse van de afmetingen, beveiliging, bedrading en het druksysteem van de motor ter verzekering dat de nieuwe WEG-motor volgens de bestaande certificeringsnormen kon worden geïnstalleerd.

'WEG staat klaar om zijn expertise toe te passen en uit te breiden om aan alle klantvereisten te voldoen — ongeacht de complicaties', legde Patricia Guedes van WEG Portugal uit. 'Het nieuwe automatiseringssysteem voor REPSOL was moeilijk om te implementeren, maar het integreert het bekrachtigingssysteem en hulpsystemen die de synchrone motor beschermen en een veilige werking garanderen.'

De motoren van WEG worden ontwikkeld voor de meest diverse marktsegmenten conform de kwaliteits- en prestatievereisten van een specifieke toepassing. Die werden in dit geval bepaald door de unieke vereisten voor het vervangen van een motor die meer dan 40 jaar geleden werd geïnstalleerd.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina