Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

FLYINGGROUP, de grootste zakenjetonderneming van de Benelux, investeerde ruim 5 miljoen euro in zijn nieuw hoofdkwartier op de Internationale Luchthaven Antwerpen.

Het van oorsprong Belgische bedrijf behoudt het volste vertrouwen in de toekomst en verwacht een snelle heropleving van de sector. Het moderne, 100% energie-neutrale hoofdkwartier en de nieuwe huisstijl zijn daar het symbool van. 

‘Zakenluchtvaart is een essentieel element in het succes van economische hotspots. In Antwerpen, veruit de belangrijkste economische motor van ons land, is dat niet anders. Ons geloof in de toekomst is zo sterk dat we nu ons gloednieuw, 100% energie-neutraal hoofdkwartier op Luchthaven Antwerpen officieel in gebruik nemen. FLYINGGROUP investeerde in het project zo’n 5 miljoen euro. Wij zijn meer dan ooit klaar om onze klanten nog beter te ontvangen op de modernste én velligste manier’, zegt Bernard van Milders, voorzitter en stichter van FLYINGGROUP.

REBRANDING

Voorts werd ook de nieuwe huisstijl en website van FLYINGGROUP onthuld. ‘We bouwen verder op ons klantgericht DNA. Het iconische vliegtuig dat gedurende 25 jaar het vorige logo sierde, blijft, maar voortaan wijst de neus van het vliegtuig in de richting van de toekomst en is alles gealigneerd met de hernieuwde toekomstvisie’, aldus Kristiaan Cloots, Director Marketing. ‘Onze nieuwe baseline, ‘DESTINED TO DELIGHT’, verwijst naar de essentie van FLYINGGROUP: het passioneel streven om onze klanten een hoogstaande dienstverlening aan te bieden inzake alle aspecten van hun reis, voor zowel de huidige als de toekomstige generatie Business Aviation-gebruikers.’

FLYINGBUBBLE 

Naar de toekomst toe wil FLYINGGROUP verder blijven inzetten op uitmuntende dienstverlening en duurzaamheid. Het FLYINGBUBBLE-concept, waarbij de klant van zijn thuis tot op zijn eindbestemming een deur-tot-deur chauffeur-service met elektrische voertuigen wordt aangeboden, is daarvan een mooi voorbeeld. Cloots: ‘Voor de bagageafhandeling hebben we een one-point-contact procedure opgesteld en onze vloot wordt continu hygiënisch-gemonitord. Dit alles heeft als uiteindelijk doel dat zowel onze corporate als leisure klanten veilig en wel in hun eigen bubbel operationeel kunnen blijven, met daarbij de tijdswinst die eigen is aan de zakenluchtvaart.’

DUURZAAMHEID

‘Onze ambitie om de CO2-uitstoot te reduceren vertaalt zich niet alleen in onze strategische nota en ons energie-neutraal hoofdkantoor. We weten dat de toekomst ook elektrisch vliegen zal inhouden. Dat is nu nog niet mogelijk, maar zodra er een elektrisch toestel wordt goedgekeurd voor commerciële vluchten, zullen wij het als eerste Belgische luchtvaartmaatschappij aan onze vloot toevoegen’, aldus Cloots. 

Johan Van Lokeren, CEO van FLYINGGROUP: ‘COVID-19 had vooral gevolgen voor het aantal uitgevoerde vluchten. Dat was het meest zichtbaar tijdens eerste lockdown. In juli en augustus herpakte de markt zich en presteerden wij zelfs beter dan in de zomer van vorig jaar. Toch dient te worden aangestipt dat qua omzet de impact aanzienlijk kleiner is, omdat het grootste deel van onze inkomsten sowieso voortkomt uit het beheer van de vliegtuigen van onze klanten.’

FLYINGGROUP is sinds 1995 actief vanuit Antwerpen, waar ook de hoofdzetel is gevestigd. Intussen heeft het bedrijf zijn activiteiten uitgebreid naar luchthavens te midden van andere economische centra in Europa en het Midden-Oosten. Op dit ogenblik heeft FLYINGGROUP naast Antwerpen nog negen andere vliegbasissen, met name Brussel, Kortrijk-Wevelgem, Amsterdam, Luxemburg, Parijs, Genève, Zurich, Malta en Dubai.

ENERGIE-NEUTRAAL HOOFDKWARTIER

Het nieuwe FLYINGGROUP-hoofdkwartier op de Internationale Luchthaven Antwerpen is 100% energie-neutraal. De kantoren, vergaderruimten, passagiers- en crewlounge werden ondergebracht in een duurzame, state-of-the-art constructie. Ook de bestaande gebouwen werden grondig gerenoveerd. Het nieuwe gebouw produceert meer energie dan dat het eigenlijk nodig heeft. Naast de vliegtuigloods is er ook een ontmoetingsplaats-evenementenhall met onder meer een bar en een kunstgalerij.

Het dak en de buitengevel werden bekleed met maar liefst 408 zonnepanelen die in totaal bijna 700 m² bestrijken. Onder het gebouw bevindt zich op 150 meter diepte ook een geothermiecentrale met 18 BEO-sondes. Dit indrukwekkende koel- en verwarmingssysteem met enorme watertanks die zo’n 30.000 liter regenwater bevatten, draagt warmte van en naar de vloerverwarming en -koeling in het gebouw.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina