Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De nieuwe Agilox OCF wordt exclusief door CLS iMation geïntroduceerd voor de automatisering van de toekomst.

CLS iMation, de CLS business unit voor Intelligent Solutions for Logistics Automation, zet zijn innovatietraject voort met geavanceerde oplossingen voor de automatisering en digitalisering van onderhoudsprocessen.

Het brengt nu de nieuwe, innovatieve Agilox OCF op de markt in België, Nederland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Portugal en Spanje. 

De nieuwe Agilox 'OCF' (een acroniem voor Omnidirectional Counterbalanced Forklift) – een autonome, omnidirectionele vorkheftruck met contragewicht – is een uitbreiding van de reeks intelligent geleide voertuigen die werken met behulp van zwermintelligentie. Agilox heeft hiermee een passend antwoord op de vraag naar de traditionele inkomende / uitgaande intralogistiek in opslagloodsen.

Agilox Intelligent Guided Vehicles (IGV's) zijn heel compact en kiezen hun route op basis van de gedecentraliseerde uitgangspunten van collectieve zwermintelligentie. Hierdoor zijn ze veel flexibeler dan traditionele Automated Guided Vehicles (AGV's). Bovendien zijn de voertuigprocedures met dit systeem nog eenvoudiger te programmeren - een innovatie die alle gecentraliseerde softwaresystemen overbodig maakt, net als de bijbehorende onderhoudsupdates. Dit drukt de bedrijfskosten.

CLS iMation is de exclusieve dealer van Agilox in België, Nederland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Portugal en Spanje, en breidt momenteel zijn assortiment IGV's uit met OCF's. 

De Agilox OCF gebruikt het omnidirectionele aandrijfconcept. Hij kan daarom ook zijwaarts door smalle gangpaden bewegen, ter plaatse draaien en manoeuvreren in krappe ruimtes. De lithium-ionbatterijtechnologie (LiFePO4) garandeert snel opladen en langdurig gebruik: slechts drie minuten opladen zorgt voor maximaal een uur gebruik.

Het intelligente IGV-concept van Agilox levert nieuwe toepassingsmogelijkheden. Terwijl ONE-voertuigen voornamelijk worden gebruikt voor het ophalen van productiematerialen, kan de OCF worden gebruikt voor intralogistieke activiteiten voor inkomende en uitgaande goederen, en voor het verzamelen en opslaan van bestelde onderdelen en productiematerialen.

'Op voorwaarde dat het transport gebeurt met behulp van een pallet', aldus business unit manager Michele Calabrese. ‘We zijn er trots op een geavanceerde oplossing zoals Agilox OCF te introduceren voor automatiseringsprojecten van onze klanten. Hierdoor ontwikkelen we het innovatieve imago van CLS iMation verder en breiden we ons portfolio uit van innovatieve Industrie 4.0-oplossingen voor elke sector.’

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina