Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

BOSAL gaat zich opnieuw profileren op de wereldwijde markt van trekhaken met nieuwe investeringen en innovaties.

BOSAL, met hoofdkwartier in het Belgische Lummen, heeft aangekondigd dat het bedrijf een volwaardige trekhaakdivisie zal (her)oprichten om wereldwijd aftermarket- en OE-klanten te bedienen.

Deze investeringsbeslissing volgt op de desinvestering drie jaar geleden, toen BOSAL haar Europese trekhaken business verkocht aan de Amerikaanse venture capitalist TowerBrook Capital Partners. Op dat moment haalde deze divisie met haar belangrijkste productie in Hongarije een jaaromzet van 250 miljoen euro.

De Nederlandse BOSAL-groep heeft haar expertise sindsdien up-to-date gehouden met de ontwikkeling en productie van trekhaken voor de regionale markt in Turkije en Zuid-Afrika. Het bedrijf is nu klaar om zich weer volop in dit marktsegment te begeven, met investeringen in nieuwe innovaties.

Naast de bestaande twee fabrieken, zal BOSAL in 2021 een nieuwe productievestiging voor trekhaken openen in Europa, momenteel is er nog discussie over de precieze locatie.

Er wordt ook geïnvesteerd in het BOSAL Research & Development Center in Lummen, België, waar R&D en testen op trekhaken gecentraliseerd zullen worden, en de eerste testopstelling medio november 2020 in gebruik zal worden genomen.

BOSAL Research heeft momenteel 130 hoogopgeleide ingenieurs in dienst, die werken aan diverse innovatieve automobielprojecten.De nieuwste innovaties die deze wereldwijde herlancering begeleiden zijn de E-Tow gsm-app en een nieuwe reeks fietsendragers. Met de E-Tow-app kunnen gebruikers op afstand de remlichten, de lastverdeling en de bandenspanning van hun aanhangwagen controleren. BOSAL is momenteel een voorkeursleverancier van emissiecontrolesystemen voor een aantal OE-fabrikanten, waaronder Volkswagen, Ford, GM en Volvo, terwijl Ford, Toyota en Isuzu historische klanten van BOSAL OE-trekhaken zijn.

BOSAL Aftermarket (AM), dat een volledig assortiment vaste en afneembare trekhaken onder het merk BOSAL zal verkopen via haar gekende distributienetwerken, heeft van oudsher een aanzienlijk aandeel in de belangrijkste Europese trekhaakmarkten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De AM divisie breidt momenteel haar netwerk uit en groeit sterk in Scandinavië en de Baltische staten.

Sinds de herstructurering van 2017 heeft de BOSAL-groep haar kracht getoond door de positieve effecten van de transformatie voort te zetten, die voor het eerst financiële verbeteringen opleverden in 2018. Door focus op verkoop, operationele efficiëntie en financiering van de kernactiviteiten, ECS (Emission Control Systems), ECI (Energy Conversion Industry) en AM (After Market), is BOSAL genomineerd voor het hoogste aantal OE (Original Equipment) -programma's in jaren, terwijl het de meest winstgevende bedrijfsresultaten genereerde sinds 2013. In combinatie met de sterke daling van netto schuld, zijn de vooruitzichten ondanks de COVID crisis zeer solide.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina