Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Onderzoek: Robotisation & It’s uptake in Belgium.

Agoria, PwC en Sirris slaan de handen in elkaar voor een grootschalig onderzoek over de populariteit en de toepassingen van robotiseringstechnologie in ons land. Hoe goed zijn deze technologieën al ingeburgerd in onze bedrijven? Waar liggen kansen om er nog meer voordeel uit te halen?

Neem deel aan deze studie van Agoria, PwC en Sirris en vul vandaag nog de bevraging in! 

Hoewel er al lang sprake is van robotisering en dit niet meer weg te denken is in onze huidige productieomgevingen, zien we echter dat niet alle bedrijven deze technologie inzetten. Heel wat potentieel is weggelegd om toepassingen van robotisering te implementeren, ook daar waar men het niet zou denken. 

Waar vroeger robots werden ingezet om een antwoord te bieden op de 3D’s met name Dirty, Dangerous and Dull (vuile, gevaarlijke of vervelende werkomgeving) worden robots nu ook meer en meer ingezet om operatoren te ondersteunen en nog meer specifieke taken over te nemen of te vereenvoudigen. Robots kunnen bijvoorbeeld in een aantal gevallen ook een antwoord bieden op “social distance” problemen door de huidige COVID-19 crisis. Robots worden duidelijk een deel van onze maatschappij en zeker van onze werkomgeving. 

DEELNEMEN AAN DE STUDIE

Hoewel Belgische bedrijven en universiteiten een rol spelen in de ontwikkeling van de robotisering, bestaan er nog veel vragen over de huidige invoering van deze technologieën door de Belgische industrie en hun potentieel.

Daarom voeren Agoria, PwC en Sirris samen een studie uit over de robotisering in België die zal leiden tot:

  • nieuwe inzichten over hoe goed robotiseringstechnologieën (reeds) zijn geïmplementeerd in de Belgische industrie.
  • de huidige AS IS en toekomstige TO BE situatie van de Belgische robotiseringsspelers in de hele waardeketen.
  • het opsporen van mogelijke knelpunten voor een (beter) gebruik van de robotisering in het Belgische robotiseringsecosysteem 
  • het in kaart brengen van mogelijke oplossingen om deze uitdagingen te overwinnen en de nodige stappen vooruit te zetten

U kunt deel uitmaken van dit ambitieuze onderzoek door deel te nemen aan onze enquête! 

Wij zijn geïnteresseerd in uw input, ongeacht de ervaring die uw bedrijf heeft met Robotics of juist niet. Daarom is het voor u, als uw bedrijf enigszins betrokken is bij Robotics en/of u denkt dat uw inbreng in dit onderwerp cruciaal is, een geweldige kans om betrokken te zijn bij dit onderzoek! 

De vragenlijst neemt slechts ongeveer 15 minuten in beslag. Als u geïnteresseerd bent in de resultaten van het onderzoek, laat dan gerust uw e-mailadres achter.

Link naar onderzoek

Link naar Engelse Versie (voor NL en ENG versie van het artikel)

https://docs.google.com/forms/d/1yq-ko8UqDi5pvBXk8j172v9Kfysx5Oc4xlGdP1qdv7M/edit?usp=sharing

Link naar de Franse Versie (voor FR versie van het artikel)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctOAhu0q4QBwlfiKd3jdZUoqAETDF9PbN3I89tmy9s3f18Yw/viewform

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina