Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Dirk Coorevits is bekroond tot de 36ste Trends Manager van het Jaar.

CEO Dirk Coorevits leidt Soudal en werd 38 jaar geleden aangeworven door Vic Swerts, de oprichter van het Turnhoutse Soudal. 

Dirk Coorevits is afkomstig uit Waregem en studeerde TEW. Hij werd exportmanager bij Soudal en werkte zich op tot Swerts' operationele duizendpoot, vertrouweling en klankbord. Hij orkestreerde de groei van Soudal tot wereldspeler in voegmastieken en -siliconen, lijmen en polyurethaanschuim voor professionals en doe-het-zelvers. 

In 1966 kocht Vic Swerts op de Antwerpse Ossenmarkt een bedrijfje, gespecialiseerd in de aanmaak van polyester reparatiepasta, voor het herstellen van beschadigde carrosseriedelen. Dit bedrijf krijgt de naam SOUDAL dat staat voor ‘Soudeert alles’. Het bedrijf draait goed en de originele productieoppervlakte wordt al snel te klein. In 1992 neemt Soudal zijn Franse concurrent Ayrton over waardoor er een belangrijk marktaandeel in Frankrijk wordt verworven.

In 1996 opent Soudal een eigen filiaal in Polen en op 1 juli 1997 wordt de afdeling ‘afgewerkte silicone bouwproducten’ van de firma BAVG overgenomen in Leverkusen. Met de overname van Aerotrim (België) en Frencken (Nederland) verkent Soudal nieuwe markten. Technische aerosolen, industriële lijmen en houtveredelingsproducten worden toegevoegd aan het brede gamma van Soudal.

In 2010 start Soudal een joint-Venture met Mc Coy Silicone Ltd in India. Ook Shija, de op twee na grootste speler inzake PU schuim in China, wordt overgenomen. Op deze manier wordt er een snelle expansie in de Aziatische markt gerealiseerd. Deze vele overnames en sterke autonome groei blijven in België niet onopgemerkt. Dit levert Soudal, in 2011, de titel van ‘Onderneming van het Jaar’ op.

Soudal blijft wereldwijd overnames realiseren. Het bedrijf wil nu de kaap van 1 miljard euro omzet overschrijden.

www.soudal.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina