Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Marktstudie CETOP: wereldwijde industriële productie.

CETOP is het Europese Fluid Power Industry platform en vertegenwoordigt 18 leidende verenigingen in de lidstaten.

CETOP staat voluit voor Comité Eyropéen des Transmissions Oléohydrauliques et Pneumatiques. De CETOP verenigingen vertegenwoordigen samen meer dan 1.000 producenten en grote spelers in de internationale markt met 70.000 medewerkers en een marktwaarde van 13 miljard euro.

CETOP ondersteunt de lidstaten met internationale economische informatie en statistieken. Voorts lobbyt CETOP bij de EU op technisch en marketingvlak en streeft de organisatie naar een harmonisatie van directieven, standaards, normen en opleiding. CETOP ondersteunt en neemt initiatieven inzake onderwijs en training en vormt een platform voor uitwisseling van ervaringen en opinies.

Begin februari hield CETOP haar market outlook web conference, waar InduMotion, uitgever van Automation Magazine, als lidstaat aan deelnam. CETOP bestelde daarvoor een erg interessante marktstudie bij OXFORD en VDMA, die we u als lezer van Automation Magazine hieronder graag aanbieden.

De wereldeconomie heeft in 2020 zwaar geleden. Alle grafieken tonen een V-shape: een fikse daling met een even snelle heropleving. Maar die heropleving ligt minder hoog: -9% in USA, -12% in Japan en -13% in Europa. Alleen China haalt in dezelfde periode een omzetstijging boven 10%.  Dit is echter erg verontrustend voor de rest van de wereld. China zuigt de markt leeg aan grondstoffen en producten zoals in 2017. Een ernstig tekort zal de prijzen sterk opdrijven. 

Klik op onderstaande afbeelding om het volledige CETOP rapport te raadplegen en via de link kan u het ook downloaden:

VDMA

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina