Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden moet vaak worden gecontroleerd of de boutverbindingen na hermontage het juiste aanhaalmoment hebben.

Voor dergelijke taken aan niet-veiligheidskritische onderdelen presenteert Atlas Copco Tools de nieuwe en compacte PRO-momentsleutels van de ACTW-serie.

Atlas Copco Tools presenteert zijn instapmodellen voor kwalitatief hoogwaardigere boutverbindingen met de PRO momentsleutels uit de ACTW-serie.

De nieuwe reeks omvat in totaal vijf modellen voor een breed koppelbereik van 5 tot 1000 Newtonmeter (Nm) en alle vijf bieden ze en hoge koppelherhaalbaarheid van ±4% volgens EN ISO 6789:2017.

Dankzij de duidelijk afleesbare dubbele schaal op de ergonomische handgreep is het instellen van het koppel in Nm en ft-lb zo eenvoudig als maar kan. Dankzij het compacte ontwerp en het lage gewicht vergemakkelijken de robuuste ACTW-sleutels het werken, zelfs in nauwe ruimten, en de gemakkelijk hanteerbare gereedschappen geven een duidelijk hoorbaar kliksignaal wanneer het vooraf ingestelde koppel is bereikt. Deze akoestische feedback geeft de operator vertrouwen in het schroefresultaat.

Een ander slim detail is het snelwisselmechanisme op de solide ratelkop, die aan de uitgangszijde de gangbare vierkante maten van 1/4, 3/8, 1/2, 3/4 en 1 duim heeft. Een typisch toepassingsgebied voor ACTW-draaimomentsleutels is industrieel onderhoud. Bij onderhoudswerkzaamheden moeten de aanhaalmomenten vaak worden gecontroleerd na hermontage, of moeten vooraf met slagmoersleutels voor-aangehaalde boutverbindingen nauwkeurig worden eind-aangehaald voor een preciezer koppel.

Het uitgebreide assortiment PRO-accessoires van Atlas Copco maakt de momentsleutels compleet. Het omvat bijvoorbeeld doppensets die zijn afgestemd op de respectieve ACTW-modellen en heel wat meer.

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina