Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw: zeven goede redenen om de beurs te bezoeken.

De eerste beurzen zoals "all about automation” in Essen en Chemnitz hebben het bewezen: regionale industriële vakbeurzen met een overzichtelijke omvang zijn haalbaar, ze zijn veilig en de bezoekers komen en voelen zich goed.

Dat is allemaal niet vanzelfsprekend. Daarom halen de "makers" van de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw hier kort en bondig zeven redenen aan om de beurs te bezoeken: 

1. De grote industriële vakbeurzen worden als gevolg van de pandemie niet georganiseerd in de herfst van 2020. De nood aan contact is evenwel hoog in de "community” van de industrie, net als de snelheid van verandering. Daarom is een beurs als de FMB net nu nog belangrijker geworden als communicatieplatform.   

2. Dat geldt voor de exposanten: ze hebben nieuwe producten ontwikkeld die ze willen voorstellen. Dat was sinds maart 2020 slechts beperkt mogelijk. Nu krijgen ze eindelijk de kans.

3. Maar dat geldt ook voor de potentiële bezoekers van de beurs. Ze hebben impulsen en suggesties nodig om hun producten en productie te optimaliseren. Vaak worden innovaties op gang gebracht en mogelijk gemaakt door toeleveranciers. Ideeën en oplossingen worden aangereikt op de FMB: over het hele toeleveringsspectrum van de machine- en installatiebouw heen.

4. Het hygiëneconcept dat de Easyfairs-groep samen met de wereldleider in certificatiediensten SGSgroup heeft ontwikkeld, is veilig en inmiddels met succes uitgetest onder meer tijdens "all about automation” in Essen en Chemnitz. 

5. Met het "Easy go”-systeem, waarbij het toegangsticket communiceert met een NFC-lezer op de beursstand, is een contactloze uitwisseling van contactgegevens mogelijk geworden. En met het nieuwe platform van "B2B Matchmaking” kan men op voorhand doelgericht op zoek gaan naar toeleveranciers of klanten. Christian Enßle, Head of Cluster FMB: 'Zo kunnen beide partijen, zowel exposanten als toeleveranciers, het aantal persoonlijke contacten beperken zonder het informatie- en contactaanbod van de beurs te verminderen.'

6. De  FMB houdt het vizier op de toekomst en op de kern van de zaak gericht. Bij de gemeenschapsstand van de topcluster worden "grote thema’s” zoals Industrie 4.0 en digitalisering behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden uit onderzoek en industrie. Het lezingenprogramma tijdens de drie dagen gaat dieper in op individuele gespecialiseerde thema’s, waaronder digitalisering en oppervlaktetechniek.

7. Het volledige spectrum van toeleveranciers uit de machine- en installatiebouw is aanwezig: wereldmarktleiders, maar ook regionale "hidden champions” en lokale specialisten uit de toeleveringsbranche. Een bezoek is daardoor compact en efficiënt. Het "Easy entry”-concept draagt daar ook toe bij: de afstanden op de beurs zijn kort, de kosten minimaal.

Bezoekers registreren zich gratis en vooraf (voor één van zes tijdslots, telkens in de voor- of namiddag tijdens een van de drie beursdagen) via www.fmb-messe.de 

De 16de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw vindt plaats van 4 tot 6 november 2020 in het Messezentrum Bad Salzuflen. Een actuele exposantenlijst kunt u downloaden via www.fmb-messe.de

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina