Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

GetCash ontdekte dat IJsland de jongste miljardairs van Europa heeft, met een gemiddelde leeftijd van 48,5 jaar voor een miljardair.

Denemarken staat op de tweede plaats. De gemiddelde leeftijd van een Deense miljardair is 49,4 jaar. Anna Kasprzak (32 jaar) is de jongste miljardair van het land, terwijl Kjeld Kirk Kristiansen (74 jaar) en Niels Peter Louis-Hansen (74 jaar) samen de oudste zijn.

Op de derde plaats staat Noorwegen, aangezien de gemiddelde leeftijd van een Noorse miljardair 52,3 jaar is. De erfgenamen van de holding ‘Ferd AS’, de zussen Alexandra (25 jaar) en Katharina Andresen (27 jaar) zijn de jongste miljardairs van het land.

België staat op de 12e plaats, aangezien de gemiddelde leeftijd van een miljardair hier 61 jaar is. Volgens de website GetCash.com is de jongste miljardair van ons land Jan Van Geet (49 jaar) en de oudste is Eric Wittouck (75 jaar). Aan de andere kant op de 28e plaats staat Monaco. Een bekend toevluchtsoord voor de rijken, de gemiddelde leeftijd van een miljardair in het land is 79,6 jaar oud. Broers en gerenommeerde moderne kunsthandelaren, David (73 jaar oud) en Ezra (75 jaar oud) Nahmad zijn de oudste miljardairs van het land.

Bryce Danson van GetCash.com gaf commentaar op het onderzoek: 'Miljardairs bevinden zich in een andere stratosfeer van rijkdom en om dat stadium te bereiken, hebben velen van hen enorm veel werk verzet om hun dromen waar te maken. Toch bereiken ze de top in sommige landen veel sneller dan in andere landen. De gemiddelde leeftijd van miljardairs is in sommige Europese landen merkbaar lager dan in andere - de resultaten laten zien dat Scandinavische grootmachten zoals IJsland, Denemarken en Noorwegen de jongste oogst van miljardairs in Europa hebben.'

Methodologie onderzoek

Het onderzoek werd gevoerd met behulp van de nieuwste gegevens van Forbes: zo werden de namen en leeftijden van miljardairs uit 29 landen in Europa vastgesteld. De volgende Europese landen werden uitgesloten van het onderzoek omdat er geen Forbes-gegevens voor waren: Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Estland, Kazachstan, Letland, Luxemburg, Malta, Moldavië, Montenegro , Noord-Macedonië, San Marino, Servië en Slovenië. Nadat de namen en leeftijden waren verzameld en miljardairs waren gegroepeerd per Europees land, verifieerde GetCash de huidige leeftijd van elke miljardair op vrijdag 4 februari 2022. Met de meest recente leeftijden van elke geregistreerde miljardair, werd de gemiddelde leeftijd van miljardairs per land berekend. De 29 Europese landen werden vervolgens gerangschikt van laag naar hoog op basis van de gemiddelde leeftijd van een miljardair in elk van de Europese landen. In totaal werden 619 Europese miljardairs geanalyseerd in het onderzoek. (zie onderstaande tabel)

De jongste miljardair in Europa (én de wereld) is de Duitse 19-jarige Kevin David Lehmann. De jongeman bezit 50% van de grootste Duitse drogisterijketen, dm (drogerie markt), die met 3.700 vestigingen een jaarlijkse omzet van meer dan 12 miljard dollar draait. In 1974 investeerde de vader van Kevin David Lehmann, Guenther, die toen de Pfannkuch-supermarktketen van zijn familie leidde, in de keten dm. In 2017 droeg Guenther droeg het eigendom van zijn 50% dm-belang over aan zijn zoon. De jongen en zijn vader zijn niet operationeel betrokken bij dm. Er is weinig over hen bekend.

Image: Andrey Burmakin / Shutterstock

leeftijd biljoen

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina