Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Zweedse compressorenfabrikant Atlas Copco investeert de volgende drie jaar in totaal 70 miljoen euro in hun Antwerpse fabriek.

Atlas Copco is uitgegroeid tot een van de grootste ontwikkelaars en producenten van industriƫle gas- en luchtcompressoren ter wereld.

De nieuwe investeringen in Antwerpen omvatten een uitbreiding van de 'slimme' fabriek van de Compressor Technique-eenheid, evenals productietechnologie.  

De investeringen zullen betrekking hebben op productietechnologie en machines, een uitbreiding van laboratoria, extra productieruimte voor belangrijke compressorcomponenten en meer kantoorruimte. Volgens het bedrijf blijft de Atlas Copco site in Wilrijk hun belangrijkste excellentiecentrum voor perslucht wereldwijd. 

In de fabriek langs de Boomsesteenweg werken meer dan 3.000 werknemers.

De Belgische wortels van de fabriek dateren van bijna honderd jaar geleden toen de familie Enthoven - een oom van de Belgische industriĆ«le designer Axel Enthoven - in Wilrijk begon met de productie van mobiele compressoren. In 1956 verkocht de familie Enthoven haar bedrijf Arpic Engineering aan Atlas Copco. 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina