Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

NORD ECO-service competente ondersteuning voor zuinige en energie-efficiënte aandrijfsystemen.

Met de ECO service helpt NORD bedrijven bij het vinden van de meest efficiënte aandrijfoplossing voor hun toepassing. Niet alleen het energieverbruik en de CO2 uitstoot, maar ook de kosten voor administratie, onderhoud en slijtage kunnen worden verlaagd door het gebruik van geschikte aandrijfsystemen. De NORD ECO box kan het energieverbruik van individuele aandrijvingen tot in detail meten en maakt uitgebreide data-analyse mogelijk. 

'De eerste stap is het uitgebreid verzamelen van meetwaarden', legt Jörg Niermann, hoofd marketing bij NORD, uit. 'De NORD ECO box bevat een energiemeetinstrument dat de stroom en spanning van de aandrijving meet. Het bepaalt het effectieve dan wel reactieve vermogen, d.w.z. de werkelijk gebruikte of niet-gebruikte energie, en berekent op basis daarvan de relatieve arbeidsfactor.' 

Na installatie van de NORD ECO box tussen de aandrijving en de voeding, worden data over permanente belasting, belastingpieken en onregelmatige condities geregistreerd over een periode van twee maanden. Door te meten over de hele periode, ontstaat een hoge datadichtheid, waarmee patronen en random uitschieters kunnen worden geïdentificeerd, zodat van het complete systeem een belastingcyclus kan worden gemaakt. 

Evaluatie van de gegevens 

Zodra de metingen zijn afgerond, evalueert NORD de data. De klant ontvangt de evaluatie in de vorm van een PDF-document met de belangrijkste kerngegevens. Bij de evaluatie van de resultaten maakt de grote hoeveelheid geregistreerde data het mogelijk om precies te bepalen of de afmetingen van een systeem voldoen aan de eisen van de betreffende toepassing of dat het systeem bijvoorbeeld te groot is, wat vooral belangrijk is bij het optimaliseren voor energie-efficiëntie. 

Reductie van varianten 

In grote systemen met meerdere aandrijvingen - zoals in de intralogistiek - kan de NORD ECO service niet alleen helpen om het energieverbruik van de afzonderlijke aandrijfsystemen te optimaliseren, maar ook om het aantal verschillende systemen te verminderen. Dit helpt om productie-, logistieke, opslag- en serviceprocessen verder te stroomlijnen. De hoog-efficiëntie motoren van NORD bieden een constant koppel over een groot toerentalbereik en zijn bijzonder geschikt voor het reduceren van varianten. 

Samen met de evaluatie van de data krijgt de klant een advies over een efficiënte NORD aandrijfoplossing. 

De energiebalans van de NORD oplossing wordt vastgelegd als onderdeel van verdere metingen en de klant heeft zijn groei in efficiëntie op schrift. 'De NORD ECO service heeft inmiddels meerdere klanten geholpen bij het verbeteren van de energie- efficiëntie van hun productie en daarmee bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk', aldus Jörg Niermann. 

De video biedt een eenvoudige uitleg van de NORD ECO service: 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina