Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Sinds de oplevering van de eerste installatie in 2017 hebben de magazijnrobots van Exotec gezamenlijk een afstand van 28.791.005 kilometer afgelegd.

Dit komt overeen met 37 keer de afstand naar de maan en terug. Op de locatie met de langste afstanden hebben de Skypod-robots een afstand van meer dan vijf miljoen kilometer afgelegd.

De tien drukste locaties lieten een gemiddelde afstand van 1,75 miljoen kilometer optekenen. Dat blijkt uit een analyse van gegevens die de fabrikant heeft verzameld sinds de eerste Skypods door een magazijn zijn beginnen zoeven. Verder hebben de Skypod-robots van Exotec wereldwijd bijna 230 miljoen cycli voltooid. Het bedrijf definieert een cyclus als de handeling waarbij een robot een bak ophaalt, naar een verzamelstation brengt en terugbrengt naar de opslag. Een enkele cyclus kan wel vier orders opleveren.

Exotec heeft sinds de oprichting een explosieve groei doorgemaakt; terwijl het vijf jaar duurde voor de eerste 100 miljoen cycli werden bereikt, had het bedrijf slechts één jaar nodig om de tweede reeks van 100 miljoen cycli te voltooien.

Sinds de oplevering van het eerste systeem aan Cdiscount in 2017 hebben de Skypod-systemen van Exotec wereldwijd een gezamenlijke gebruikstijd van 425.000 uur bereikt, verspreid over 15 landen. Dit komt overeen met bijna 18.000 dagen of 50 jaar. Daarbij haalden de Skypods een uptime van meer dan 99 procent.

Buiten de Europese markt bevindt het overgrote deel van de Exotec-locaties zich in de Verenigde Staten en Japan. De grootste vestiging waaraan het bedrijf tot nu toe heeft geleverd, heeft meer dan 235.000 opslagvakken. 'Ons snelle groeitraject weerspiegelt duidelijk een bredere trend waarbij het verbeteren van de veiligheid en de productiviteit van magazijnmedewerkers centraal staat', zegt Renaud Heitz, CTO en medeoprichter van Exotec. 'Het geeft voldoening te weten dat we een belangrijk verschil maken in het dagelijkse werkleven van zoveel mensen.'

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina