Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

NORD DRIVESYSTEMS is een sterke en betrouwbare partner voor de verpakkingsindustrie die economische, duurzame en op maat gemaakte aandrijfoplossingen implementeert voor alle stadia in het verpakkingsproces - of het nu gaat om primaire, secundaire of end-of-line verpakking.

Afhankelijk van het toepassingsgebied moeten aandrijfoplossingen in de verpakkingsindustrie aan veel verschillende eisen voldoen. Of het nu gaat om energie-efficiënte werking, hygiënisch ontwerp, precieze positionering, hoge dynamiek of robuust design, voor elke toepassing biedt NORD DRIVESYSTEMS krachtige aandrijfconcepten die optimaal voldoen aan de relevante toepassingspecifieke eisen.

Het modulaire systeem, de speciale expertise, de diepgaande branchekennis, de wereldwijde dienstverlening met ondersteuning op maat en het brede scala aan gestandaardiseerde componenten en klantspecifieke oplossingen, het zijn essentiële succesfactoren voor economische en efficiënte aandrijfoplossingen - en dragen zo bij aan de verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO).

Primaire verpakking: spatwater geoptimaliseerde aandrijvingen voor hygiënisch kritische toepassingen

Voor primaire verpakkingen in de voedsel- en drankenindustrie zijn afspoelbare en FDA gecertificeerde aandrijvingen tot beschermingsklasse IP69K een vereiste. Met zijn innovatieve nsd tupH oppervlaktebehandeling heeft NORD hiervoor het juiste antwoord. nsd tupH geeft aluminium behuizingen een corrosiebestendigheid die vergelijkbaar is met die van roestvaststaal - zelfs bij frequente reiniging en het gebruik van chemicaliën in de sproeiwaterzone. Motoren van dit lichtgewicht metaal hebben een betere warmtegeleiding en maken daardoor een kleinere maatvoering mogelijk.

De nsd tupH oppervlaktebehandeling is beschikbaar voor alle aluminium aandrijvingen, inclusief de modulaire en flexibele UNIVERSAL SI wormwiel reductoren en de SMI met glad oppervlak, naast de gepatenteerde DuoDrive in een hygiënisch ontwerp dat een zeer efficiënte IE5+ synchroonmotor integreert in een eentraps rechte reductor.

Secundaire verpakking: efficiëntere processen dankzij elektrische aandrijftechniek

Op het gebied van secundaire verpakkingen worden aandrijfoplossingen van NORD onder meer gebruikt in transportband- en etiketteertoepassingen. In vergelijking met de nog steeds veel gebruikte pneumatische aandrijfsystemen zijn elektrische aandrijfsystemen efficiënter, nauwkeuriger en beter bestuurbaar, waardoor processen efficiënter kunnen worden ingericht. Dit geldt bijvoorbeeld voor het opzetten, laden of sluiten van dozen. De wormwiel reductoren van de fabrikant zijn ook hier een voordelige keus voor eenvoudige en snelle bewegingen met grote overbrengingsverhoudingen.

End-of-line verpakking: kostenvoordelen tot 50%

Zware lasten, grote krachten, lange rijafstanden, langzame bewegingen en dynamische lastwisselingen komen vaak voor bij end-of-line verpakking. Hier worden meestal aandrijvingen met centraal geregelde synchrone servomotoren gebruikt. In veel gevallen zijn asynchrone aandrijfsystemen echter efficiënter en aanzienlijk zuiniger, vooral als ze worden gebruikt met decentrale frequentieomvormers (bijv. NORDAC FLEX SK 200E of NORDAC ON SK 300P). Door hun hogere interne massatraagheid zorgen ze voor een betere (bewegings)controle bij het verplaatsen van zware lasten. Afhankelijk van het systeemtype en de toepassing zijn kostenvoordelen tot 50% mogelijk.

www.nord.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina