Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Kollmorgen, een wereldleider in motion control-systemen, heeft de ATEX-certificering en IECEx/cETLus-notering aangekondigd voor de explosieveilige Goldline EBH 480 Vac-servomotor.

Deze nieuwe explosieveilige goedkeuringen voor de Goldline EBH-servomotor met hoog voltage zijn een voorbeeld van Kollmorgen's toewijding om de nieuwste stand van de techniek op het gebied van motion control te bevorderen en te voldoen aan de meest veeleisende toepassingsvereisten.

De Goldline EBH-servomotor met hoog voltage voegt zich bij een brede selectie van Kollmorgen explosieveilige motoren die zijn gecertificeerd en geregistreerd volgens UL-, ATEX-, IECEx- en/of CSA-normen. Explosieveilige motoren zijn vereist op gevaarlijke locaties waar ontvlambare gassen, nevels of dampen aanwezig kunnen zijn in explosieve of ontvlambare concentraties. Dergelijke omgevingen zijn vaak te vinden in mijnen, olie- en gasraffinaderijen, textielfabrieken en industriële verfcabines.

Voor hoogspanningstoepassingen op gevaarlijke locaties bieden Goldline EBH-servomotoren snelheden tot 7.500 tpm met een uitzonderlijk hoge koppeldichtheid voor maximale prestaties in een minimale installatievoetafdruk. Robuuste resolverfeedback en een ingebouwde thermostaat ondersteunen een betrouwbare werking onder zware omgevingsomstandigheden.

Goldline EBH-servomotoren in framegrootte 1 – 6 voegen zich bij andere explosieveilige motoren in de Goldline EB-familie die voldoen aan de ATEX/IECEx-normen, en meer specifiek CE 0081 Ex II 2 G Ex d IIB T3 Gb –40oC ≤ Ta ≤ 40oC. Deze classificatie geeft aan dat de motoren geschikt zijn voor gebruik in elke bovengrondse industrie waar gemakkelijk ontvlambare gassen zoals ethyleen gedurende 10 tot 1.000 uur/jaar in de atmosfeer aanwezig kunnen zijn tijdens normale werking (zones 1 en 2).

Kollmorgen past een drukvaste beschermingsmethode toe op de motor, zodat elke interne ontsteking binnen de motorbehuizing blijft zonder de mogelijkheid van ontsnapping naar de externe atmosfeer. De maximale oppervlaktetemperatuur van de motor onder foutcondities is 200°C.

Ga voor meer informatie over de explosieveilige Goldline EBH hoogspanningsservomotor naar https://www.kollmorgen.com/ebh.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina